Foto: LETA
Saistībā ar ēkām Rīgā, Valdemāra ielā 117 un 119 pašvaldība lēmuma pieņemšanai par piemērotāko risinājumu gaidīs būveksperta pilno atzinumu, ko cer saņemt līdz nedēļas beigām, otrdien medijus informēja Rīgas vicemēre Linda Ozola.

Politiķe sacīja, ka par ēkām primāri atbild to īpašnieki. Līdz ar to, ja netiek sperti konkrēti soļi ēkas stāvokļa uzlabošanai un uzturēšanai, tad pašvaldībai nākas iejaukties.

"Mums šobrīd ir brīdis, kad nepieciešama domāšanas paradigmas maiņa," izteicās Ozola, aicinot saprast, ka rūpes par savu īpašumu ir īpašnieka atbildība. Politiķe atzina, ka, neskatoties uz šo it kā visiem zināmo atziņu, "aizvien mūs pārsteidz vēstījums, ka tā ir īpašnieku atbildība", tomēr pienāk krīzes situācija, kas "mūs pagrūž" un rosina mainīt domāšanu.

Ozola arī apliecināja, ka turpinās informēt par situācijas attīstību, apzinoties, ka jautājums skar pilsētu kopumā. Cita starpā politiķe arī norādīja, ka gājējiem un privātajam transportam Valdemāra posms paliek slēgts.

Pilsētas attīstības departamenta vadītāja Ilze Purmale, atkārtojot kopējo pašvaldības vēstījumu, aicināja ēku īpašniekus pievērst uzmanību saviem īpašumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!