Foto: Sadursme.lv
Ceturtdien, 2. martā, pēc pulksten 22 Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Patruļpolicijas bataljona darbinieki patrulēšanas laikā Rīgā, Latgales priekšpilsētā pamanīja kādu automašīnu "Ford", kuras vadītāja braukšanas stils liecināja, ka viņš, iespējams, atrodas reibumā. Tādēļ likumsargi nolēma autovadītāju apturēt, taču "Ford" vadītājs nepakļāvās policistu likumīgajam prasībām un neapturēja transportlīdzekli, bet uzsāka bēgšanu.

Bēgšanas laikā minētais vadītājs izraisīja sadursmi ar vēl septiņām automašīnām, pēc kā izlēca no transportlīdzekļa un turpināja bēgt kājām. Arī policisti turpināja pakaļdzīšanos kājām. Kādā brīdī bēgošais vīrietis izvilka ierocim līdzīgu priekšmetu un sāka tēmēt policijas darbinieku virzienā, pēc kā policists no dienesta ieroča raidīja brīdinājuma šāvienu gaisā.

Pēc brīža vīrietis iebēga daudzdzīvokļu mājā, tādēļ tika piesaistīti papildspēki no Valsts policija Speciālo uzdevumu bataljona, un vīrietis dzīvoklī tika aizturēts. Dzīvoklī likumsargi atrada arī gāzes ierocim līdzīgs priekšmetu. Policisti noskaidroja, ka automašīnas "Ford" vadītājs, 1984. gadā dzimušais vīrietis ir bijis izsludināts policijas meklēšanā saistībā ar narkotiskajām vielām un par tiesas sprieduma nepildīšanu.

Par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu Valsts policija uzsāka administratīvā pārkāpuma procesu. Tāpat ir uzsākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem – pēc Krimināllikuma 269. panta 1. daļas, proti par uzbrukumu varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai sakarā ar tās likumisku dienesta darbību, kā arī par uzbrukumu personai sakarā ar tās līdzdalību noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā un pēc Krimināllikuma 262.1 panta 1. daļas, proti par atteikšanos no medicīniskās pārbaudes alkohola koncentrācijas noteikšanai asinīs vai narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmes pārbaudes, ja to izdarījis transportlīdzekļa vadītājs.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!