Foto: Shutterstock
Distance, ko ar pilnu uzlādi sasniedz mūsdienu elektromobiļi, īpaši neatpaliek no to konkurentiem ar iekšdedzes dzinēju. Taču šādu apgalvojumu droši var izteikt par braukšanu vasaras apstākļos. Ziemā aukstais laiks būtiski ietekmē elektromobiļu efektivitāti un sniedzamību.

Tomēr ir viens līdzeklis, kas palīdz elektroauto izdzīvot arī aukstā klimatā. Tas ir siltumsūknis.

Kam pievērst uzmanību elektromobiļa aprīkojuma sarakstā

Ziema vairāk ietekmē elektromobiļu sniedzamību, nekā inflācija ietekmē makus. Kad skaitlim termometrā blakus parādās mīnusa zīme, deklarētā sniedzamība, ko nodrošina elektroauto akumulatora pilna uzlāde, kļūst par neiespējamu misiju.

Enerģijas patēriņš palielinās, un atlikušie kilometri kūst kā sniegs pavasarī. Nobraucamā distance var sarukt par trešdaļu, ārkārtīgi nelabvēlīgos ekspluatācijas apstākļos – pat uz pusi. Taču tas ir atkarīgs arī no konkrētā elektroauto modeļa.

To, kā elektromobilis pārdzīvos ziemu, var prognozēt, tikai apskatot tā aprīkojuma sarakstu. Un tas nenozīmē, ka īpaši dārgs, modernu tehnoloģiju pilns augstākās klases elektromobilis uzvedīsies labāk nekā mazs, par pieņemamu cenu pieejams hečbeks.

Piemēram, pat elektriskais hečbeks "Peugeot e-208" ziemā ar pilnu uzlādi var nosegt ievērojami lielāku attālumu nekā luksusa apvidus automašīna, kas ir vairākkārt dārgāka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!