Nedēļas nogalē Portugālē startēs FIA Eiropas rallija čempionāta 2023. gada sezona, kuras visos posmos startēs liepājnieku Mārtiņa Seska un Renāra Franča ekipāža. Viņu rīcībā būs latviešu komandas "Sports Racing Technologies" sagatavota jaunākās paaudzes "Škoda Fabia RS Rally2" automašīna. Čempionāta jaunās sezonas pirmajā posmā "Rally Serras de Fafe e Felgueiras" kopumā piedalīsies 55 ekipāžas, no kurām iespaidīgs skaits – 44 ekipāžas – startēs ar jaudīgākajām "Rally2" grupas automašīnām.

Fafes rallijs Portugālē norisināsies jau 36. reizi, tomēr tikai trešo gadu tas ir iekļauts FIA Eiropas rallija čempionāta (ERC) kalendārā, pirms tam sacensībām notiekot nacionālā čempionāta statusā. Par Portugāles kalnainajā ziemeļdaļā notiekošā rallija uzvarētāju 2021. gadā kļuva pieredzējušais Andreass Mikelsens, savukārt pērn uzvaru izcīnīja Nils Solans. Abi iepriekšminētie braucēji gan šogad rallijam nav pieteikušies, kas nozīmē, ka svētdienas pievakarē uzzināsim jaunu uzvarētāju.

"Rally Serras de Fafe e Felgueiras" sportiskā distance paredzēta 180,29 kilometru garumā un būs sadalīta 17 ātrumposmos. Rallija lielākā daļa paredzēta uz grunts seguma ceļiem, tomēr dažviet autosportistus sagaida arī pa kādam asfalta seguma posmam.

Fafes rallijs būs nopietns pārbaudījums pagājušā gada FIA Eiropas rallija čempionāta posma "Tet Rally Liepāja" uzvarētājam Mārtiņam Seskam, kurš šogad būs pilntiesīgs "Team MRF Tyres" komandas dalībnieks. Pērn Sesks Portugālē sasniedza septīto pozīciju, startējot ar "Škoda Fabia Rally2-Kit" grupas automašīnu, kas ir mazjaudīgāka par "Rally2" grupas auto. Sesks pirms sacensībām izvairījās publiski paust kādus sezonas mērķus, vien atzīstot: "Šosezon startēsim labākajā komandā, ar labāko auto, un ar labākajām riepām. Tehniski šī būs labākā kombinācija, kāda man manā braucēja karjerā jebkad bijusi. Šobrīd nespekulēšu par sagaidāmo rezultātu, lai pats uz sevi neizdarītu lieku spiedienu. Brauksim un cīnīsimies cik spējam, un savas prasmes apliecināsim ar sniegumu ātrumposmos," tā pirms sezonas starta izsakās Mārtiņš Sesks.

Šogad liepājnieku gan Portugālē sagaida pamatīga konkurence – posmā startēs FIA pasaules rallija čempionāta (WRC) braucējs Kreigs Brīns, tāpat WRC pieredzi guvušie Haidens Padons un Mads Ostbergs. Arī 2022. gada Eiropas čempions Efrens Larena neplāno titulu atdot bez cīņas. Tāpat arī Toms Kristensons, ar kuru Sesks vairākkārtīgi sacenties FIA Eiropas rallija čempionāta junioru ieskaitē. Starp dalībniekiem var izcelt arī pagājušā gada FIA pasaules rallija čempionāta Junioru čempionu Robertu Virvesu un Gregoru Jētsu, kurš vien pirms divām nedēļām bija Seska galvenais konkurents cīņā par uzvaru Latvijas rallija čempionāta posmā Alūksnē. "Rally Serras de Fafe e Felgueiras" šogad startēs kopumā 13 dažādu čempiontitulu ieguvēji.

Fafes rallijs ar pilsētas ātrumposmu tiks uzsākts piektdienas vēlā vakarā plkst. 23.05. Savukārt sestdienā rallija ātrumposmi sāksies plkst. 10.05 no rīta, bet rallija noslēdzošās dienas pirmais ātrumposms svētdienā gaidāms plkst. 9.30.

Svarīgi pieminēt, ka lielāko daļu ātrumposmu tiešraides translācijas Latvijā būs vērojamas Tet televīziju piedāvājumos (izklaides platformā Tet TV+, interaktīvajā Tet TV un virszemes Tet TV) – kanālos TV3 Sport Open un TV6. Visas tiešraides - Go3 televīzijā.

Tāpat rallija interesenti ERC norisēm varēs sekot līdzi izveidotajā straumēšanas platformā WRC+, kur tiešraidē un ierakstā būs skatāmas visu ātrumposmu translācijas, ko papildinās "on-board" kameru ieraksti, citi sižeti un intervijas ar dalībniekiem no servisa parka. Jāpiemin, ka šogad ar vienu abonementu WRC+ platformā būs iespējams vērot gan ERC, gan WRC, gan arī FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (World RX) norises.

Rally Serras de Fafe e Felgueiras TV Translāciju grafiks

PIEKTDIENA, 10. MARTS

23.05 SSS1 Fafe, TIEŠRAIDE GO3

Sestdiena, 11. MARTS

10.05 SS2 Boticas / Vale do Tamega 1, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

10.55 SS3 Boticas / Sr do Monte 1, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

12.25 SS4 Cabeceiras de Basto 1, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

13.40 SS5 Vieira do Minho 1, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

16.35 SS6 Boticas / Vale do Tamega 2, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

17.25 SS7 Boticas / Sr do Monte 2, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

19.00 SS8 Cabeceira de Basto 2, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

20.15 SS9 Vieira do Minho 2, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

Svētdiena, 12. MARTS

09.30 SS10 Luilhas 1, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

10.25 SS11 Seixoso 1, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

11.10 SS12 Sta Quitéria 1, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

12.00 SS13 Lameirinha 1, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

14.30 SS14 Luilhas 2, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

15.25 SS15 Seixoso 2, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

16.10 SS16 Sta Quitéria 2, TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN

18.00 SS17 Lameirinha 2 "Power Stage", TIEŠRAIDE TV3 SPORT OPEN un TV6

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!