Latvijas biatloniste Gerda Krūmiņa nedēļas nogalē izcīnījusi uzvaru Priekuļos notiekošajā IBU kausa posmā vasaras biatlona krosā iedzīšanas sacensībās.

Krūmiņa gan četrās šaušanās kopumā pieļāva septiņas kļūdas, bet piecus kilometrus garo distanci veica 28 minūtēs un divās sekundēs un otrajā vietā esošo slovākieti Vladimiru Točekovu apsteidza par četrām minūtēm.

Jāatzīmē, ka uz starta neizgāja līdere pēc sprinta sacensībām igauniete Eveli Saue un Latvijas labākā biatloniste Madara Līduma, kura pēc sprinta disciplīnas bija trešā.

Tikmēr vīriešu konkurencē Latvijas biatlonists Edgars Piksons izcīnīja trešo vietu sešus kilometrus garajā iedzīšanas distancē.

Piksons četrās šaušanās kļūdījās sešas reizes un finišā uzvarētājam Peteram Ridzonam no Slovākijas zaudēja minūti un 55 sekundes. Vēl viens Latvijas sportists Arvis Robalds šaušanās pieļāva pat 13 kļūdas un palika sestajā vietā septiņu dalībnieku konkurencē.

Pieredzējušais Latvijas biatlonists Ilmārs Bricis, kurš sestdien izcīnīja uzvaru sprinta sacensībās, šoreiz nestartēja.

Šosezon kopā krosa sacensībās notiks tikai vēl viens IBU kausa posms. Tas risināsies no 6. līdz 8.augustam Slovākijā, Osrbli, kur pēc tam no 11. līdz 15.augustam notiks arī Eiropas čempionāts vasaras biatlonā.

Savukārt pēc tam sāksies IBU kausa izcīņa vasaras biatlonā ar rollerslēpēm, kurā norisināsies trīs posmi, bet no 19. līdz 26.septembrim Polijā notiks pasaules čempionāts vasaras biatlonā.

Pagājušajā gadā vasaras sezonā Krūmiņa izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionāta sprintā krosa distancē, bet pasaules čempionātā labāko rezultātu sasniedza Kaspars Dumbris, kurš sprintā krosa distancē izcīnīja piekto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!