Foto: Sadursme.lv
Trešdienas vakarā, 15. martā, soctīklos parādījās fotogrāfija ar sadauzītu "BMW X5" apvidus automobili pie Latvijas Nacionālā teātra fasādes – vizuāli izskatās, ka tas nobraucis no Krišjāņa Valdemāra ielas braucamās daļas un ietriecies puķupodā, kā rezultātā nolūzis automašīnas buferis. Tomēr patiesībā ceļu satiksmes negadījums nemaz nav noticis, portāls "Delfi" noskaidroja Valsts policijā. Sadauzītais BMW ir teātra rekvizīts.

Sadauzītais BMW ir izrādes "Ričards. Nekā personīga" scenogrāfijas sastāvdaļa un tas pie teātra fasādes tiks novietots katru vakaru, kad tiks spēlēta šī izrāde, "Delfi" noskaidroja Latvijas Nacionālajā teātrī.

"Teātris ir lieliska iespēja strādāt ar visa veida telpām vairākās dimensijās – fizisko, asociatīvo vai poētisko telpu," stāsta scenogrāfs Reinis Suhanovs. "Šoreiz mēs strādājam ar Latvijas sociālo vidi un aktualizējam tās telpu. Izrāžu dienās Latvijas Nacionālā teātra publiskā telpa pārtaps par izstāžu telpu."

"Ričards. Nekā personīga" pirmizrāde notiks ceturtdien, 16. martā, tādējādi šis automobilis pie teātra fasādes būs redzams arī šovakar. Izrāde tiks spēlēta vismaz līdz 5. jūnijam.

Izrādes radošo komandu veido dramaturgs Artūrs Dīcis, režisors Elmārs Seņkovs, scenogrāfs Reinis Suhanovs, komponists Edgars Mākens, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un kostīmu māksliniece Berta Vilipsone. Lomās: Arturs Krūzkops, Laura Siliņa, Kārlis Reijers, Ieva Aniņa, Egils Melbārdis, Jānis Āmanis, Daiga Kažociņa, Daiga Gaismiņa, Juris Lisners, Līga Zeļģe.

View this post on Instagram

A post shared by Sadursme (@sadursme)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!