Foto: Shutterstock
Patīkams aromāts ļauj mājās radīt omulīgu vai romantisku atmosfēru, taču ar aromātiskajām svecēm, smaržu kociņiem vai difuzoriem jābūt uzmanīgiem. Tie var saturēt vielas, kas spēj radīt veselības problēmas.

Ko mēs elpojam telpās

Kā liecina "The Conversation" publicētie dati, iedzīvotāji valstīs ar vidējiem un augstiem ienākumiem 85–90% sava laika pavada telpās. Vidēji cilvēks ik dienu ieelpo līdz 20 litriem gaisa, un piesārņojošo vielu iedarbība uz sastāvējušos iekštelpu gaisu var apdraudēt mūsu veselību, izraisot tādus simptomus kā acu kairinājums, elpošanas problēmas un pat galvassāpes.

Pēc ASV Apkārtējās vides aizsardzības aģentūras (EPA) datiem, gaisa piesārņojuma līmenis telpās parasti ir trīs reizes augstāks nekā ārpusē.

Piesārņojuma avotu var būt daudz: ēdiena gatavošana, apkure, aromatizētie tīrīšanas līdzekļi, kā arī produkti, kurus izmantojam smaržai un atsvaidzinājumam, – sveces, difuzori, aerosoli, želejas un citi. To vienīgais mērķis – piešķirt gaisam patīkamu aromātu, bet tas nozīmē, ka mēs apzināti apkārtējā vidē izplatām veselu ķīmisko vielu maisījumu un potenciāli samazinām gaisa kvalitāti.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!