Foto: Vida Press

Apzīmējums "laimīgas beigas" skan skaisti, taču pat lielākie ideālisti apzinās, ka tās ne vienmēr ir iespējamas. Laimīgas vai nelaimīgas, emocijas ir jāizdzīvo un arī kino var noderēt salauztas sirds dziedēšanai, dusmu remdēšanai vai vismaz uzmanības novēršanai. Lūk, filmu izlase katrai no šīm vajadzībām!

"Kā būt vienai un laimīgai" ("How to Be Single", romantika/komēdija, 2016. gads)


Foto: Vida Press
Mirklī, kad attiecības beidzas, vienmēr ir kāds labvēlis draugs, kurš, negaidot ne mirkli, bēdu sagrauzto cenšas reanimēt ar ballīšu pasauli. Filma "Kā būt vienai un laimīgai" ir tieši par to!

"La La Land: Kalifornijas sapņi" ("La La Land", mūzikls/romantika, 2016. gads)


Foto: Vida Press
Filma, ar aktieriem Emmu Stounu un Raienu Goslingu galvenajās lomās, vēsta par iemīlējušos pārīti mirklī, kad sāk piepildīties viņu sapņi par karjeru Holivudā, un nākas veikt izvēli starp karjeru un mīlestību. Ja ir muzikāls noskaņojums, tad vizuāli pievilcīgais, bet skumjais stāsts atgādinās, ka visas attiecības ir kā pakāpieni mērķa sasniegšanai.

"Sauc mani savā vārdā" ("Call Me By Your Name", romantika/drāma, 2017. gads)

Foto: Vida Press


Filmas stāsts ir par Elio (Timotijs Šalamē) un Olivera (Ārmijs Hammers) satikšanos un nevis šķiršanos, par aizliegto romantiku ar aizkustinošu atziņu, ka tā nevar būt mūžīga. Īss, kaislīgs un skaists romāns kā piemērs tam, ka iemīlēšanās stāvoklis ir pārejošs.

"Plēsīgie putni (un kādas Arles Kīnas brīnumpasakainā emancipācija)" ("Harley Quinn: Birds of Prey", asa sižeta/piedzīvojumu filma, 2020. gads)

Foto: Vida Press


Arles Kīna (Margo Robija) ar savu eksplozīvo šķiršanās drāmu atgādinās un iedvesmos, ka ar dumpiniecisku attieksmi, dulliem draugiem un gardu siermaizi, viss ir iespējams. Un, ka romantiskais partneris reizēm ir mazāk noderīgs kā lieliskas sabiedrotās – draudzenes.

"Maģiskais Maiks XXL" ("Magic Mike XXL", komēdija/drāma, 2015. gads)

Foto: Vida Press


Galvenais tēls Maiks (Čenings Teitums) pievienosies draugiem episkā seksuālās brīvības un sevis izpētes ceļojumā, un demonstrēs šķiršanās otru pusi – brīvību. Nenāks par ļaunu arī muskuļotas vēderpreses, striptīza demonstrējumi un atgādinājums, ka pasaulē ir cilvēki, kuri ir vēl pievilcīgāki par jebkuru no bijušajiem partneriem.

"500 vasaras dienas" ("500 Days of Summer", romantika/komēdija, 2009. gads)

Foto: Vida Press


Mīlestība nāk un iet tāpat kā gadalaiki, un ziemai beidzoties, pavasaris nav tālu! Toms (Džozefs Gordons-Levits) ar savu piemēru brīdinās, ka uz pagātnes attiecībām nevajag skatīties ar rozā brillēm uz deguna. Tikai tad, kad atbrīvosies no aizgājušā, ieraudzīsi Sammeru (Zoja Dešanela) un būsi gatavs sākt jauno, nākamo dzīves posmu.

"Trakā, dullā mīlestība" ("Crazy, Stupid Love", romantika/komēdija, 2011. gads)

Foto: Vida Press


Filmā "Trakā, dullā mīlestība" tiks salauzta vairāk kā tikai viena varoņa sirds un rādīs to romantisko attiecību aspektu, kad par "īsto" un pret novecojušiem stereotipiem ir jācīnās. Un aktieri Raienu Goslingu bez krekla!

"Tuvāk" ("Closer", romantika/drāma, 2004. gads)

Foto: Vida Press


Tad, kad māc filozofiskas pārdomas par to, vai vispār eksistē mīlestība vai tas tik tāds likteņa ļaunais joks – četru cilvēku (aktieri Klaivs Ovens, Džūlija Robertsa, Džūda Lovs un Natālija Portmena), kuri nespēj pārstāt viens otru krāpt, – stāsti. Saldsērīgi.

"Skumjais Valentīns" ("Blue Valentine", romantika/drāma, 2010. gads)

Foto: Vida Press


Filma par Dīna (Raiens Goslings) un Sindijas (Mišela Viljamsa) laulības galu ar atmiņas uzplaiksnījumiem par skaisto attiecību sākumu. Maigs, lēns mīlestības posms un raupjas beigas. Asaru efekts ir garantēts!

"Gudrā blondīne" ("Legally Blonde", komēdija/romantika, 2001. gads)

Foto: Vida Press


Arī klišejiskajā filmā "Gudrā blondīne" ir atrodams motivējošas un pamācošas atziņas. Kad Ellas Vudas (Rīza Viterspūna) puisis paziņo, ka meitene esot pārāk blonda (lasi – stulba) un attiecības tiek izbeigtas, blondīne pierāda, ka viņš ir kļūdījies. Ellas recepte: censties atgūt zaudēto vīrieti un šī procesa laikā atklāt, cik pati ir lieliska un, ka šis vīrietis viņai nav vajadzīgs.

"Gaišo atmiņu mūžīgais starojums" ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind", romantika/zinātniskā fantastika, 2004. gads)

Foto: Vida Press


Filmā "Gaišo atmiņu mūžīgais starojums" Džoels (Džims Kerijs) mēģinās "dzēst" no atmiņām bijušo (Keita Vinsleta) un prātos, vai tomēr dažas no tām ir vērts paturēt. Noderīgs stāsts fāzē, kad šķiršanās emocijas sasniedz niknuma un naida punktu, lai saprastu, ka pagātne, kļūdas un cilvēku klātbūtne nav jānožēlo.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!