Foto: Publicitātes foto

"Audi Q6 e-tron" prototips, kas ir tuvu sērijveida ražošanas versijai, ir vien sākums lielākajai jaunu modeļu ofensīvai četru riņķu zīmola vēsturē. "Audi" līdz 2025. gadam tirgū laidīs vairāk nekā 20 jaunus modeļus, no kuriem vairāk nekā desmit būs elektroautomobiļi. Ar "Q6 e-tron" tiks aizsākta elektroauto ražošana arī Ingolštates rūpnīcā. Šajā ražotnē ieviestā akumulatoru montāžas līnija liecina par "Audi" spēcīgo apņemšanos elektromobilitātes attīstībā.

"Audi" šobrīd testē sērijveida ražošanas "Q6 e-tron" prototipu Eiropas tālajos ziemeļos, ievērojot stingrus drošības noteikumus. "Q6 e-tron" modeļa ģimene ir pirmā, kas veidota uz jaunās PPE (Premium Platform Electric) tehnoloģiju platformas. Ar 800 voltu elektrisko sistēmu, jaudīgiem un efektīviem elektromotoriem, inovatīvu akumulatoru un uzlādes vadības sistēmu, kā arī jaunizveidoto elektronikas arhitektūru sērijveida ražošanas "Q6 e-tron" prototips iezīmē nākamo lielo soli "Audi" modeļu elektrifikācijā un digitalizācijā.

Gaidāmie "Q6 e-tron" modeļi, kas tiks piedāvāta SUV un "Sportback" virsbūves versijās, atspoguļo ilgtspējīgu ražošanu, attīstīto Ingolštates ražotnes darbaspēka kvalifikāciju un uzņēmuma elektrifikācijas nākotnes virzienu.

"Mūsu stratēģija "Vorsprung 2030" sniedz īstās atbildes pat vairāku krīžu laikā," saka "Audi AG" izpilddirektors Markus Dīsmans. "Mēs pilnībā koncentrējamies uz ilgtspējību un sistemātisku mūsu produktu digitalizācijas un elektrifikācijas virzību."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!