Foto: Publicitātes foto
Datu valsts inspekcija aicina uz kampaņas "Dati ir vērtība – sargā tos!" atklāšanu pirmdien, 3. aprīlī, pulksten 11.00, klātienē Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras konferenču zālē, Kr.Valdemāra ielā 35 vai arī attālināti "Zoom" platformā.

Mūsdienu laikmetā, kurā tehnoloģijas ir kļuvušas par nozīmīgu instrumentu uzņēmēju ikdienā, Vispārīgās datu aizsardzības regulas uzdevums ir sargāt pamatvērtības, nodrošinot personas tiesības uz datu aizsardzību.

Kampaņas "Dati ir vērtība – sargā tos!" mērķis ir veicināt sabiedrības informētību par personas datu aizsardzību, kā arī vērst uzņēmēju uzmanību uz nepieciešamību atbildīgi izturēties pret klientu personas datu apstrādi, jo rūpes par klientu datu drošību vairos ne tikai viņu uzticēšanos uzņēmējam, bet arī sekmēs biznesa attīstību kopumā!

Pasākumā piedalīsies Datu valsts inspekcijas direktore Jekaterina Macuka, Datu valsts inspekcijas direktora vietniece Lāsma Dilba un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes locekle Katrīna Zariņa.

"Personas datu apstrādē, ko veic uzņēmēji, būtiskākais faktors ir tieši komersantu godprātība, jo informācija par klientu paradumiem mūsdienās ir zelta vērta, lai uzņēmēji varētu piedāvāt individuālus pakalpojumus. Šis apstāklis reizēm ir kā kārdinājums lielākas peļņas gūšanai, rīkojoties pretēji datu aizsardzības pamatprincipiem," skaidro Datu valsts inspekcijas direktore Jekaterina Macuka, "lai personas datu apstrāde noritētu atbilstoši un saprātīgi, svarīgi atcerēties, ka pārmērīgu datu uzkrāšana un apstrāde bez attiecīgā juridiskā pamatojuma nav atļauta un personas datu aizsardzības jautājumiem uzmanība jāpievērš jau pakalpojuma izstrādes laikā."

Preses konferences laikā Datu valsts inspekcija iepazīstinās ar aktuālo statistiku, biežāk pieļautajiem pārkāpumiem un ieteikumiem, kas jāņem vērā, veicot personas datu apstrādi, kā arī informēs par kampaņas ietvaros plānotajiem semināriem uzņēmējiem par personas datu aizsardzības pamatprincipiem un privātuma politikas izstrādi.

Medijiem, kuri vēlas pieslēgties attālināti, aicinām izmantot "Zoom" saiti. Pārējos interesentus aicinām pieteikt dalību pasākumā, zvanot Rūtai Grikmanei pa telefonu 29630923 vai rakstot uz e-pastu ruta.grikmane@olsen.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!