Foto: Publicitātes foto

Galvenais notikums Latvijas modes industrijā, pēc kārtas jau 36. Rīgas modes nedēļa – šajā pavasarī ar ilgtspējas koncepciju apvienos vairākus formātus: modes skates, prezentācijas, seminārus un citus tematiskus sarīkojumus. Tieši te jāmeklē modes aktualitātes, jāiepazīst vietējo dizaineru veikums, jauni vārdi un zīmoli.

"Nākamās sezonas tēls ir maksimāls nozares aktuālo tendenču atspoguļojums: tūkstošgades sākuma laikmeta atgriešanās, kad bija populāri pazemināta jostas vieta un paaugstināts garums. Mēs esam pārņēmuši tolaik modernos elementus – spilgtas krāsas kā atdzimšanas simbolu, uzkrītošus tēlus un drosmīgas "alter ego" izpausmes. Modelei uz krūtīm ir apjomīgs dzintara tauriņš. Pirmkārt, tā ir brīvības un viegluma izpausme. Otrkārt, atgriešanās pie saknēm," stāsta Rīgas modes nedēļas fotogrāfijas stilists Sergejs Hatanzeiskis.

"Rīgas modes nedēļas pavasara sesijā mēs turpināsim ilgtspējības tematu. Tā kā modes nedēļa ir nozares profesionāļu un patērētāju saskares punkts, mēs uzskatām, ka ir svarīgi paust vērtības un aktualitāšu nozīmību. Tēla apģērbu ir izgatavojuši jauna latviešu zīmola modes mākslinieki, kam vides vērtības ir asinīs," par apģērbu no zīmola "Tirbal Hotel", ko vedojuši modes dizaineri Simona Veilande un Miko, piebilst Baltijas modes federācijas prezidente Jeļena Strahova.

Modes skates norisināsies "Hanza perons" un "Zunda Towers", vairāk informācijas vietnē www.rfw.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!