Foto: DELFI Aculiecinieks

"Rail Baltica" dzelzceļa līnijas būvniecības dēļ Rīgas Centrālās stacijas apkārtnē veidojas pamatīgi satiksmes sastrēgumi, kurus dažs steidzīgais apbrauc pat ne pa pretējo braukšanas joslu, bet gan pretējās joslas gājēju ietvi un zālāju.

Šādu skatu Jēkabpils ielā 30. marta rītā iemūžinājis kāds autovadītājs, kuram pretī braucis lielais apvidnieks "Mercedes-Benz GL", kā vadītājs apbrauca sastrēgumu. Lai netraucētu pretimbraucējiem, autobraucējs izvēlējies braukt pa gājēju ietvi un zālāju.

"Vienmēr atrodas kāds, kurš ir vienlīdzīgāks par citiem, kāds, kuram ir vairāk tiesību steigties un ignorēt pārējos, kāds ar lielāku auto, lielāku ego. Šis auto apsteidza sastrēgumā stāvošos plebejus pa pretējo braukšanas joslu, bet kad straujo braucienu iztraucēja pretī braucošs auto, "Mercedes" vadītājs savu nelielo problēmu atrisināja, kustībai izmantojot gājēju ietvi," raksta fotogrāfijas autors.

Par braukšanu pa ietvi sods ir 55 eiro, tomēr ņemot vērā, ka autovadītājs pa pretējo joslu vēl apsteidzis sastrēgumā stāvošos, šāds pārkāpums jau var tik traktēts kā agresīva braukšana, par ko sods ir no 70 līdz 280 eiro.

Jau ziņots, ka no 11. marta Centrālās stacijas apkārtnē ir ieviesti papildu satiksmes ierobežojumi, kas saistīti ar "Rail Baltica" integrēšanu Rīgas centra infrastruktūrā. Policija regulāri saņem informāciju, ka satiksmes dalībnieki turpina klaji ignorēt ceļa zīmes "Iebraukt aizliegts" prasības, tādejādi traucējot būvdarbus un apdraudot uz vietas strādājošo personu drošību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!