Foto: Publicitātes foto
4. un 5. aprīlī Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā, norisināsies nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss SkillsLatvia 2023, kuru organizē Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Paralēli konkursa norisei apmeklētājiem būs iespēja izzināt iepriekšējo konkursu dalībnieku pieredzi, piedaloties SkillsLatvia pieredzes sarunās, ko vadīs TV3 moderators Mārtiņš Spuris.
Pirmā saruna "Uzvara SkillsLatvia: veidojot karjeru tērpu izgatavošanā" notiks jau 4. aprīlī plkst. 11.00, un tai varēs sekot līdzi klātienē Ķīpsalas izstāžu centrā vai tiešraidē portālā "Delfi".


Sarunā piedalīsies Arta Horna, SkillsLatvia 2022 zelta medaļas ieguvēja tērpu izgatavošanā, kura šobrīd mācās Rīgas Stila un modes tehnikuma pēdējā kursā. Nākotnē SkillsLatvia 2022 laureāte vēlas turpināt mācības nozarē un, iespējams, reiz atvērt savu šūšanas ateljē.

SkillsLatvia ikvienam konkursantam sniedz neatsveramu pieredzi personīgajā izaugsmē, izaicinot savu spēju robežas, ieraugot sevi jaunos apstākļos un gūstot rūdījumu visai profesionālajai dzīvei. Sarunas laikā iepriekšējā gada konkursa uzvarētāja dalīsies ar savu sacensību pieredzi, kā arī personīgajiem un profesionālajiem ieguvumiem un izaicinājumiem. Vienlaikus tā būs iespēja kopumā uzzināt vairāk par profesionālo izglītību un SkillsLatvia konkursa nozīmi.

Aicinām skolēnus, vecākus un pedagogus apmeklēt SkillsLatvia 2023 konkursu klātienē 4. un 5. aprīlī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Ķīpsalas izstāžu centrā, vērojot šī gada konkursa dalībnieku spraigo sacensību un vienlaikus izmēģinot savas spējas vairāk nekā 40 prasmēs. Tāpat būs iespēja piedalīties arī citās aizraujošās un izzinošās aktivitātēs, kas iedvesmos izglītības ceļa meklējumos. Ieeja pasākumā un autostāvvieta bez maksas.

Konkursa norisi finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts projektā "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!