Foto: Publicitātes foto
4. un 5. aprīlī Rīgā, Ķīpsalas izstāžu centrā, norisinājās nacionālais jauno profesionāļu meistarības konkurss "SkillsLatvia 2023", kuru organizēja Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA). Noslēguma ceremonijā 6. aprīlī tiks apbalvoti talantīgākie jaunie profesionāļi 19 prasmju konkursos, kā arī atklāts Eiropas Prasmju gads, piedaloties Eiropas Komisijas pārstāvniecībai Latvijā.

6. aprīlī pulksten 10.30 aicinām vērot noslēguma ceremoniju tiešraidē "Delfi".

Divu konkursa dienu laikā dalībnieki no visas Latvijas demonstrēja savus talantus, zināšanas un profesionalitāti skatlogu dizainā un noformēšanā, tērpu dizainā un izgatavošanā, datortīklu administrēšanā, grafikas dizainā, mobilajā robotikā, mehatronikā, ēdiena gatavošanā, friziera darbos, restorānu servisā, viesu uzņemšanā, elektriskajās instalācijās, inženiersistēmās, flīzēšanā, krāsošanā un dekoratīvajā apdarē, mēbeļu izgatavošanā, sausajā būvē, smago spēkratu tehnoloģijās un kravu pārvadājumos.

Konkursa darba uzdevumi tika pietuvināti starptautisko profesionālās izcilības konkursu prasībām, un vairāk nekā 120 jauniešu sniegumu vērtēja teju 60 nozares ekspertu žūrija.

Konkurss "SkillsLatvia 2023" ir kļuvis par vērienīgāko gada notikumu profesionālajā izglītībā Latvijā, kur vienkopus satiekas darba devēji, izglītības sistēmas profesionāļi un jaunie speciālisti.

Konkursa norisi finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts projektā "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!