Foto: Publicitātes foto
22. aprīlī Līdumniekos norisināsies tūrisma sezonas atklāšanas velobrauciens un programma visai ģimenei dienas garumā, ko organizē biedrība "Darba un kultūras centrs Līdumnieki".

Ludzas novada tūrisma centra speciālisti izveidojuši trīs jaunus vietējos maršrutus: Vecslabada un apkārtne, Cibla un apkārtne un Līdumnieki un apkārtne. Katram no šiem velo maršrutiem piešķirts numurs un drīzumā tie tiks nomarķēti arī dabā.

22. aprīlī Ludzas novada tūrisma centrs aicina doties velo izbraucienā pa maršrutu Līdumniekos, lai kopā atklātu aktīvo tūrisma sezonu un 24 kilometru garumā izzinātu šo Ludzas novada virzienu mazliet vairāk. Velo noma "Veloprieks" piedāvā rezervēt velosipēdu (10 eiro), un tas tiks nogādāts uz starta vietu, vai arī, ja tev nav ar ko aizvest savu velosipēdu, tad arī to tev nogādās uz Līdumniekiem pa maršrutu Kārsava–Ludza–Cibla–Līdumnieki (7 eiro). Lai pieteikšu šo pakalpojumu un vienotos par izdevīgāko plānu, jāsazinās pa tālruni 26525617 (Zigmārs).

No Līdumniekiem plānots uzsākt ceļu pulksten 9.30. Brauciena laikā tiks apmeklēts viens no topošajiem tūrisma objektiem – kotedžas "Meža ielokā" un būs iespēja aprunāties ar saimniekiem. Tālāk ceļš vedīs gar Aizpūres baznīcu uz Krivandu un gar Kurjanova ezeru pie lielā milža – Seimaņu dižakmens. Pēc atgriešanās Līdumniekos, tie, kuri vēlēsies, varēs nobaudīt vietējo saimnieču sarūpētās pusdienas (5 eiro).

Savukārt radošie un aktīvie Līdumnieku ciema ļaudis sagatavojuši izklaidējošu programmu Līdumnieku viesiem. No pulksten 8 rītā noritēs Lielās talkas aktivitātes, kam sekos hortenziju dārza stādīšana pulksten 11 ar saukli "Vairāk ziedu, mazāk atkritumu!". Vietējās saimnieces pie pusdienu galda aicinās pulksten 13, savukārt pēc tam būs iespēja piedalīties mākslas darbnīcās – fluīdu māksla, žonglēšana un pogu darināšana no polimērmāla. Dienas noslēgumā sarunu spēle "Kas mēs esam?", ko vadīs Marika Čerņavska, bet vēlāk notiks dziedātāja Aināra Mielava un mūziķa Aigara Voitišķa koncerts.

Pieteikšanās velobraucienam, zvanot uz Ludzas novada tūrisma centru 65707203, 29327265 vai rakstot uz e-pasta adresi tic@ludzasnovads.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!