Aprīļa izskaņā Daugavpilī ar velobraucienu atklās aktīvā tūrisma sezonu. 29. aprīlī pulksten 11 sāksies velobrauciens pa pilsētas ielām un promenādēm kopā ar pilsētas gidu, informē Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras pārstāve Anna Burlakova.

29. aprīlī pulksten 11 Vienības laukumā tiks atklāta aktīvā tūrisma sezona. Brauciena dalībnieki kopā ar gidu brauks pa Daugavpils ielām un promenādēm līdz Daugavpils cietoksnim, kur notiks īsa velo ekskursija. Brauciena dalībnieki varēs apskatīt arī krāmu tirdziņu, kas notiks tajā pašā dienā Daugavpils cietoksnī.

Tālāk brauciens turpināsies pa marķētā velomaršruta Nr. 35 posmu līdz Stropu aktīvās atpūtas un sporta trasei. Izbraucot trasi, dalībnieki nonāks līdz Lielajam Stropu ezeram, kur varēs baudīt ezera skaistumu, braucot pa veloceliņiem dažu kilometru garumā.

Brauciens turpināsies līdz Rugeļu ūdenskrātuvei, kas tika izveidota, gatavojoties Daugavpils HES celtniecībai. Tad brauciena dalībnieki nokļūs līdz Bruģu ielas promenādei un velobraucienu noslēgs pilsētas vēsturiskajā centrā – Vienības laukumā. Kopā ar velobraucējiem brauks sertificēts tūrisma gids, kas stāstīs par Daugavpils pilsētas vēsturi un mūsdienām. Aptuvenais maršruta garums – 35 kilometri.

Brauciena laikā ir paredzēta kafijas un tējas pauze, kā arī citi pārsteigumi, turklāt pasākums ir bez maksas.

Svarīgi: dalībniekiem, piedaloties velobraucienā, jāizmanto aizsargķivere. Likums nosaka, ka bērniem līdz 12 gadu vecumam ķivere ir obligāta. Nepilngadīgas personas braucienā var piedalīties tikai vecāku vai citu pilngadīgu personu pavadībā, kas ar parakstu apliecina savu atbildību.

Iepriekšēja pieteikšanās līdz 25. aprīlim, aizpildot reģistrācijas anketu tiešsaistē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!