Foto: Privātais arhīvs
Otrdien, 25. aprīlī velosipēdists Krišjānis uz autoceļa Jelgava-Iecava noķēra un apturēja dzērājšoferi – sievieti, kura pie stūres bija sēdusies 2,74 promiļu reibumā.

Velosipēdists braucis pa lielceļu, kad pēkšņi braucis garām "Hyundai" apvidus automobilis, kas ar sānskata spoguli aizķēra velosipēdista elkoni un aizbrauca tālāk neapstājoties. Velosipēdists izņēma tālruni, lai nofotografētu automobiļa numurzīmi, bet tajā pašā laikā pamanīja, ka automobilis brauc krietni zem atļautā ātruma un "streipuļo" pa braukšanas joslu – radās aizdomas, ka autovadītājs ir alkohola reibumā.

Ņemot vērā, ka automobilis brauca lēni, velosipēdistam izdevās automobili panākt un apturēt. Atbraukusī policija konstatējusi, ka autovadītāja pie stūres sēdusies 2,74 promiļu reibumā.

Par notikušo ierosināts kriminālprocess – par braukšanu vairāk nekā 1,5 promiļu reibumā autovadītājai draud naudassods no 1200 līdz 2000 eiro un piecu gadu liegums vadīt transportlīdzekli. Automobilis nenonāks Ukrainas aizsargu rīcībā, jo ir reģistrēts uz dzērājšoferes vīra vārda, tādējādi tiks piemērots sods automobiļa vērtībā – šāds "Hyundai Santa Fe" lietoto auto tirgū maksā no 3000 līdz 8000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!