Foto: tet Rally Latvia

Pasaules rallija čempionāts (WRC) ir otrs lielākais un nozīmīgākais autosporta seriāls pasaulē aiz F-1. Par augstākā līmeņa autošosejas sacensību rīkošanu Latvija var nesapņot (lai gan... sarīkot varētu, ja būtu atbilstoša iespēja), bet WRC uzņemsim jau nākamgad. Kāpēc Latvijai tika dota šī iespēja, un ko WRC no mums sagaida, intervijā portālam MVP stāsta WRC sporta direktors Peters Tule.

Pēc Eiropas rallija čempionāta (ERČ) jau zinām, ka Liepājas apkārtnē ir fantastiski ātrumposmi, grants ceļu kvalitāte ir augsta – tie ir gludi, ātri, izaicinājums braucējiem, tā ka no sportiskā viedokļa tas būs viens no labākajiem grants posmiem čempionātā! Un man ļoti patīk rīkotāju plāns sacensības sākt Rīgā, jo rallijs mums ir jārāda cilvēkiem, un šajā brīnišķīgajā pilsētā – man bija iespēja pastaigāties pa to – tā būs ļoti laba pieredze visiem.

Iepriekš atteikums piešķirt Latvijai WRC posmu tika argumentēts ar to, ka reģions ir par mazu, tirgus par mazu. Kas mainījies?

Jā, katra valsts atsevišķi varbūt ir neliela, bet kā stratēģisks reģions tas ir pietiekami liels, un tas ir ļoti svarīgs. Jūs esat moderni, attīstīti, arī IT ziņā, un interese par Baltiju ir visā Centrāleiropā. Igaunijā redzējām, ka uz ralliju brauc somi, vācieši. Baltijas valstis ir relatīvi jauns reģions Eiropā, un tam ir liels potenciāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!