Foto: IIHF
Pārliecinoši pasaules čempionātu sestdien, 13. maijā, Rīgā sāka viena no medaļu pretendentēm Šveices hokeja izlase, kas ar 7:0 (2:0, 1:0, 4:0) pieveica Slovēnijas valstsvienību.

Slovēņi pēdējos gados cirkulē starp eliti un pirmo divīziju. Atgriešanās spēlē augstākajā divīzijā Slovēnija dārgi samaksāja par disciplīnas neievērošanu, četrus no septiņiem vārtiem ielaižot mazākumā. Šveice mačā realizēja četrus no sešiem vairākumiem, tikai divreiz nesodot pretiniekus par noraidījumu.

Šveices rindās labākais bija Deniss Malgins, kurš guva divus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, bet vēl ar vārtu guvumiem izcēlās Janiss Mozers, Nino Nīderreiters, Kalvins Turkaufs, Marko Miranda un Kristofs Bertšī.

Šveices izlases vārtos visus 17 metienus atvairīja Leonardo Dženoni, bet slovēņu vārtsargs Gašpers Kroseļs tika galā ar 29 no 36 metieniem.

Pasaules čempionāta turpinājumā Rīgas grupā Slovēņi svētdien tiksies ar Kanādu, kas pirmajā mačā piektdien ar 6:0 sagrāva Latviju. Savukārt Šveices hokejisti turnīra otrajā spēlē svētdien tiksies ar Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!