Foto: IIHF
Francijas hokeja izlases pasaules čempionātu sestdien, 13. maijā, sāka ar grūtu uzvaru, Tamperes grupā pagarinājumā izmantojot pretinieku noraidījumu un ar 2:1 (1:0, 0:0, 0:1, 1:0) pieveicot Austriju.

Abām komandām pirmā spēle bija ļoti svarīgi, lai ne tikai justos drošāk par vietas saglabāšanu elitē, bet veiksmes gadījumā turnīra turpinājumā saglabātu kaut teorētiskas cerības uz ceturtdaļfinālu. Francija pēc šī panākuma ir labās pozīcijās, jo panākuma gadījumā nākamajās spēlēs pret Dāniju un Ungāriju var arī pacīnīties par iekļūšanu "play off".

Francijas komanda vadībā izvirzījās pirmā perioda izskaņā, izmantojot lielo vairākumu – pēc teicamas piespēles precīzs bija Tims Bozons. Austrijas hokejisti izlīdzinājumu panāca pēdējā trešdaļā, kad vairākumā individuālo meistarību nodemonstrēja komandas kapteinis Tomass Trefls.

Austriju šajā mačā atkal iegāza disciplīna, jo Francija uzvaras vārtus guva vairākumā. Pamatlaika izskaņā nepilnas minūtes laikā austrieši nopelnīja divus noraidījumus. Ar lielām grūtībām Austrija nosargāja neizšķirtu pamatlaikā, tādējādi tiekot pie punkta. Arī pagarinājuma sākumā austrieši noturējās trijatā pret pieciem, tomēr mirkli vēlāk kapitulēja, spēlējot trijatā pret četriem. Pēc veterāna Floriana Čakiačvili metiena nedaudz ripas lidojumu vārtu priekšā pamainīja Francijas izlases kapteinis Saša Treijē, atnesot francūžiem uzvaru.

Pasaules čempionāta turpinājumā Francija jau svētdien tiksies ar Dāniju, bet austriešiem svētdienas vakarā Tamperē jāspēlē pret spēcīgo Zviedriju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!