Foto: LETA

Kanādas hokeja izlase savā otrajā spēlē pasaules čempionātā izdarīja 51 metienu, atspēlējās pēc neveiksmīga pirmā perioda un Rīgas grupā ar 5:2 (0:1, 3:0, 2:1) pieveica Slovēniju.

Kanādieši turnīra atklāšanas spēlē ar 6:0 sarūgtināja mājinieci Latviju, bet tagad guva piecus vārtus pret slovēņiem. Savukārt Slovēnija vakar ar 0:7 zaudēja Šveicei, tagad ielaižot vēl piecus vārtus cīņā ar kanādiešiem.

Spēles ceturtajā minūtē Jans Drozgs pārsteidza kanādiešus, izvirzot vadībā Slovēniju, kas pirmajā periodā ar daudziem bīstamiem momentiem varēja vēl vairāk šokēt ziemeļamerikāņus.

Tomēr viss "nostājās savā vietā" otrajā periodā, kad kanādieši izdarīja 23 metienus un guva trīs vārtus, bet pretinieki spēja tikai divreiz uzmest pa pretinieku vārtiem. Maikls Karkone perioda sākumā izlīdzināja rezultātu, bet astotajā minūtē Pjērs Olivjē Žozefs vadībā izvirzīja kanādiešus. Otrās trešdaļas izskaņā Milans Lučičs teicami nospēlēja vārtu priekšā un raidīja vārtos atvairīto ripu, panākot 3:1. Pēdējās trešdaļas otrajā daļā 51 sekundes laikā Maknezijs Vīgers un Džeks Makbeins palielināja kanādiešu pārsvaru līdz 5:1, bet piecas minūtes pirms mača beigām Drozgs izmantoja kanādiešu kļūdu aizsardzībā un guva savus otros vārtus spēlē, tādējādi glābjot slovēņus no lielākas sagrāves.

Kanāda čempionāta turpinājumā pirmdien pēcpusdienā "Arēnā Rīga" tiksies ar Slovākiju, kas turnīru sākusi ar zaudējumu čehiem un uzvaru pār Latviju. Savukārt slovēņiem otrdien Rīgā gaidāma svarīga spēle cīņā par vietas saglabāšanu elitē pret Norvēģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!