Foto: IIHF

Pie otrās uzvaras, turklāt vēlreiz atstājot savus vārtus neieņemtus, svētdien pasaules čempionātā Rīgā tika Šveices hokeja izlase.

B grupas mačā Šveices hokejisti, pateicoties veiksmīgam spēles sākumam, ar 3:0 (2:0, 0:0, 1:0) uzvarēja sīksto Norvēģiju, kam savukārt tas ir otrais zaudējums.

Šveices labā vārtus iemeta Dario Simjons, Andrea Glauzers un Nino Nīderraiters, kurš trešo ripu iemeta tukšos norvēģu vārtos.

Šveices hokejisti kā jau favorīti šo maču sāka dominējošā stilā - pirmajā trešdaļā Norvēģija izpildīja tikai vienu metienu, kamēr pretinieki iemeta divas ripas. Tāpat vairākkārt spēlē bija jāiesaistās vārtsargam Jonasam Arncenam.

Situācija ievērojami mainījās otrajā un trešajā periodā. Daļēji pateicoties arī vairākumam, Norvēģija izlīdzināja spēles gaitu, taču radīja spiedienu uz Šveices vārtiem arī vienādos sastāvos. Vienā no epizodēm norvēģi trāpīja arī pa vārtu stabu, bet punktu viņu centieniem pielika Niderraitera precīzais metiens tukšos vārtos.

Ar šo uzvaru Šveice nu guvusi sešus punktus divos mačos un ir pirmajā vietā B grupā, turklāt tās vārtu attiecība ir 10:0.

Norvēģija - Šveice 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Vārtu guvēji: Dario Simjons (8:13 min., 0:1), Andrea Glauzers (19:28 min., 0:2), Nino Nīderraiters (57:46 min., 0:3, tukšos vārtos)
Noraidījumi: 10 - 14
Metieni pa vārtiem: 14 - 26

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!