Foto: IIHF

Pie otrās uzvaras pasaules čempionātā Rīgā svētdien tika Čehijas hokeja izlase, kas B grupas mačā ar 5:1 (2:0, 0:1, 3:0) uzvarēja Kazahstānu.

Čehijas izlases labā divus vārtus iemeta Dominiks Kubalīks, bet pa reizei atzīmējās Jakubs Zboržils, Lukašs Sedlāks un Jans Koštāleks. Savukārt Kazahstānai goda vārtus iemeta Maksims Muhametovs.

Čehija spēli sāka ar milzīgu ripas kontroli, taču Kazahstāna spēlēja gana savākti un nekrita panikā. Tiesa, čehiem tik un tā izdevās iemest divus vārtus. Vispirms devītajā minūtē Čehija izmantoja pretinieku kļūdu aizsardzībā, un nepiesegts rezultātu atklāja Zboržils. Savukārt 16. minūtē vairākumā ar metienu vienā pieskārienā rezultātu dubultoja Kubalīks.

Vēlāk čehi nometa apgriezienus, turklāt 31. minūtē Kubalīks nerealizēja "bullīti", bet pēc tam laukumā bija diezgan atklāts hokejs ar iespējām abām komandām. Vienā no epizodēm čehiem neizdevās realizēt divi pret viens izgājienu, bet pretuzbrukumā Kazahstāna guva savus vienīgos vārtus mačā, kad pēc teicamas saspēles no nūjas neērtās puses precīzi meta Muhametovs.

Tas solīja intriģējošu trešo trešdaļu, taču tajā Čehija nodrošināja drošu uzvaru. Jau perioda otrajā minūtē ātrā uzbrukumā pārsvaru dubultoja Sedlāks, bet 46. minūtē Koštāleks vairākumā guva ceturtos vārtus. Kazahstāna sāka pelnīt noraidījumu pēc noraidījuma, kas arī ļāva noslēgumā Kubalīkam gūt savus otros vārtus.

Čehija guvusi otro uzvaru divos mačos, kas tai B grupā ar sešiem punktiem ļauj atrasties trešajā vietā, kamēr Kazahstāna ar diviem punktiem ir piektā.

Latvija tikmēr zaudējusi abās spēlēs ar kopējo vārtu attiecību 1:8, bet nākamā spēle rītvakar "Arēnā Rīga" tieši pret Čehiju.

Čehija - Kazahstāna 5:1 (2:0, 0:1, 3:0)
Vārtu guvēji: Jakubs Zboržils (8:48 min., 1:0), Dominiks Kubalīks (15:25 min., 2:0, vair.), Lukašs Sedlāks (41:06 min., 3:1), Jans Koštāleks (45:46 min., 4:1, vair.), Kubalīks (58:59 min., 5:1, vair.) - Maksims Muhametovs (31:18 min., 2:1)
Soda minūtes: 2 - 14
Metieni pa vārtiem: 43 - 15

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!