Foto: Publiciātes foto
Daugavpilī izstrādāts jauns velomaršruts sporta un aktīvās atpūtas cienītājiem. "Daugavpils aplis" ir 33 kilometrus garš velomaršruts, kura gaitā būs iespēja aplūkot populārākos tūrisma objektus un pilsētai raksturīgās ainavas. Tas ved pa Daugavpils ielām un promenādēm un aptver lielu pilsētas teritorijas daļu, informē Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra.

Šā gada 29. aprīlī "Daugavpils aplis" tika izmēģināts, atklājot 2023. gada aktīvā tūrisma sezonu. Atklāšanas dienā velobraucienā piedalījās apmēram 50 dalībnieku.

Maršruts ir apļveidīgs, tā sākums un beigas atrodas Vienības laukumā, pašā pilsētas centrā. Velobraucējiem tiek piedāvāts braukt pa pilsētas ielām un promenādēm, iebraukt Daugavpils cietoksnī, redzēt pilsētas industriālo zonu un baudīt Lielā Stropu ezera skaistumu, braucot pa veloceliņiem vairāku kilometru garumā.

Maršruts turpinās līdz pat Ruģeļu ūdenskrātuvei. Tā ir mākslīga ūdenstilpe, kas tika izveidota, gatavojoties Daugavpils HES celtniecībai. Braucot pa Bruģu ielas promenādi gar Daugavas gleznaino krastu, ceļotāji pakāpeniski tuvosies maršruta noslēguma punktam Vienības laukumā.

Velomaršruta grūtības pakāpe ir vidēja, un tas ved gan pa asfalta, gan pa meža ceļiem, gan arī pa grants ceļiem. Maršrutā iekļauts marķētā velomaršruta Nr. 35. posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!