Foto: LETA

Šveices hokeja izlase otrdien, 16. maijā, pasaules čempionāta trešajā spēlē Rīgas grupā bez lielām problēmām ar 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) pieveica Kazahstānas valstsvienību, turpinot "sauso" sēriju. Šveices hokejisti turnīra sākumā trīs spēlēs nav zaudējuši nevienus vārtus un ir vienīgā komanda turnīrā, kuras vārtos nav ielidojusi ripa.

Šveice ar deviņiem punktiem ir Rīgas grupas līdere un ir tuvu tam, lai jau priekšlaicīgi sev nodrošinātu vietu ceturtdaļfinālā. Savukārt Kazahstānai ir divi punkti trīs spēlēs, kas Rīgas grupā dod priekšpēdējo vietu astoņu komandu konkurencē.

Šveices pārsvars spēlē neradīja šaubas ne mirkli. Kazahstānas hokejisti visā mačā izdarīja vien 13 metienus, bet pēdējā trešdaļā tikai vienu. Šveicei mačā 36 metieni.

Pirmajā periodā spēles piektajā minūtē Tobiass Geisers guva šveiciešiem pirmos vārtus, otrajā periodā Fabrīss Hercogs un Damjēns Riats panāca 3:0, bet pēdējā trešdaļā vēl izcēlās Nino Nīderreiters un Romēns Lefels.

Kazahstānai jau trešdien gaida vēl viena smaga spēle, tiekoties ar Kanādu. Savukārt Šveicei pēc vienas dienas pārtraukuma gaidāma cīņa pret Slovākiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!