Foto: F64

Latvijas hokeja izlase trešdien, 17. maijā, pasaules hokeja čempionātā "Arēnā Rīga" nervozā cīņā ar 2:1 (0:0, 2:1, 0:0) nosargāja uzvaru pār Norvēģiju, tiekot pie svarīgiem trim punktiem cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvija tādējādi izcīnīja otro uzvaru četros mačos, Rīgas grupā šobrīd iekļūstot "play off" zonā. Savukārt Norvēģija savos valsts svētkos piedzīvoja trešo zaudējumu četrās spēlēs, bet turnīra turpinājumā norvēģiem vairāk būs jādomā par vietas saglabāšanu elitē.

Latvijas hokejisti spēles iesākumā pieļāva vairākas kļūdas, kuru dēļ nācās palikt mazākumā. Cīņas gaita bija līdzīga, bet pirmajā trešdaļā nevienai no komandām vārtus gūt neizdevās. Uz otro trešdaļu latvieši laukumā izgāja apņēmīgi noskaņoti, un 24. minūtē izdevās izvirzīties vadībā. Latvija ātri devās uzbrukuma zonā, kur Kaspars Daugaviņš nogādāja ripu Rūdolfam Balceram, kurš ātri atspēlēja netālu esošajam Rodrigo Ābolam, un viņš trīs sekundes pirms vairākuma beigām izpildīja teicamu metienu no uzbrukuma zonas vidus.

39 sekundes vēlāk Latvija vēlreiz izspēlēja uzbrukumu no labās malas, un Ronalds Ķēniņš precīzi piespēlēja Tomam Andersonam, kurš uzreiz izpildīja precīzu metienu, gūstot savus pirmos vārtus pasaules čempionātā. Trešdaļas turpinājumā latvieši turpināja būt aktīvāki, turklāt ieguva arī divu vīru vairākumu, taču to neizdevās izmantot. 35. minūtē Havards Salstens izvirzīja Ludvigu Hofu pretuzbrukuma pa labo malu, un viņš ar savas komandas pirmo metienu šajā trešdaļā pārspēja Artūru Šilovu.

Spēles gaita trešajā trešdaļā ievērojami mainījās, un Latvijas hokejisti bija spiesti spēlēt no aizsardzības. Norvēģi ar katru nākamo minūti uzbruka arvien apņēmīgāk, bet pēdējās divas minūtes Latvijai vajadzēja pavadīt mazākumā. Uzvaru izdevās nosargāt.

Pasaules čempionāta turpinājumā tagad Latvija piektdien spēlēs pret Slovēniju, bet pēc tam sestdien komandu gaida cīņa pret Kazahstānu.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!