Foto: EPA/Scanpix/LETA
Pasaules hokeja čempionāta B apakšgrupas spēlē Rīgā Kanādas valstsvienība izcīnīja ceturto uzvaru, ar rezultātu 5:1 (4:1, 0:0, 1:0) pārspējot Kazahstānas valstsvienību, apliecinot savu favorītes statusu.

Līdz spēles pirmajiem vārtiem bija jāgaida tikai 19 sekundes, kad Makenzijs Vīgers ar precīzu un tālu metienu pārspēja Kazahstānas vārtsargu Ņikitu Bojarkinu. Pēc nospēlētām piecām minūtēm un piecām sekundēm kanādieši skaisti "izpogāja" Kazahstānas aizsardzību. Makenzijs Vīgers vārtu priekšā saņēma ripu no Džeka Kvina, un viņš piespēlēja uz kreiso pusi Losons Krusam, kurš ieslidināja ripu tukšos vārtos.

Astotajā minūtē Kruss vēlreiz izcēlās ar precīzu metienu, panākot jau trīs vārtu pārsvaru. Savukārt trešdaļas vidū Adils Beketajevs pa kreiso malu devās Kazahstānas pretuzbrukumā, bet ripu vārtu virzienā viņš raidīja no aizvārtes. Tā trāpīja pa vārtsarga Džoela Hofera muguru un ielidoja vārtos.

38 sekundes pirms trešdalas beigām Kazahstānas izlases hokejists pie saviem vārtiem nospēlēja pavirši un pazaudēja ripu. Samuels Blaī ripu pārtvēra, piespēlēja uz vārtu priekšu Džo Veleno, kurš sodīja pretiniekus par tik rupju kļūdu.

Pēc cerīga Kazahstānas izlases uzbrukuma kanādieši metās prettriecienā, kurā pēc Džo Veleno metiena ripa nonāca tieši uz nūjas Samuelam Blaī, un viņš panāca jau četru vārtu pārsvaru. Otrajā trešdaļā kanādieši nedaudz samazināja spēles tempu, un tas deva iespējas kazahiem, tomēr viņi tās neizmantoja. Perioda izskaņā Kanāda atgriezās uzbrukuma zonā un izdarīja milzīgu spiedienu.

42. minūtē pēc cerīga Kazahstānas izlases uzbrukuma kanādieši metās prettriecienā, kurā pēc Veleno metiena ripa nonāca tieši uz nūjas Blaī, un viņš panāca jau četru vārtu pārsvaru. Atlikušās minūtes tika aizvadītas nepiespiestā spēlē.

Kanāda – Kazahstāna 5:1 (4:1, 0:0, 1:0)
Vārtu guvēji: Makenzijs Vīgers (0:19 min., 1:0), Losons Kruss (5:05 min., 2:0), Losons Kruss (7:50 min., 3:0), Džo Veleno (19:22 min., 4:1), Samuels Blaī (41:55 min., 5:1) – Adils Beketajevs (9:55 min, 3:1)
Soda minūtes: 2 – 0
Metieni pa vārtiem: 40 (16+15+9) – 17 (6+3+8)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!