Foto: IIHF

Vācijas hokeja izlase pasaules čempionātā ceturtdien, 18. maijā, beidzot guva pirmos punktus un izcīnīja pirmo uzvaru, svarīgā duelī Tamperes grupā ar 6:4 (0:1, 3:1, 3:2) pieveicot līdz šim nezaudējušo Dāniju.

Dānijas hokejisti pasaules čempionātu sāka ar uzvarām pār Ungāriju, Franciju un Austriju, bet Vācija pirmajos mačos neguva punktus pret favorītēm Zviedriju, Somiju un ASV. Tādējādi abām komandām šī bija svarīga spēlē cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Spēles sestajā minūtē pēc Matiasa Lasen metiena ripa trāpīja vācu kapteinim Moricam Milleram pa kāju un iespurdza vārtos. Dānija neizmantoja iespējas palielināt savu pārsvaru, bet otrajā periodā dominēja jau Vācija. Otrā perioda vidū Jans Peterka raidīja ripu starp dāņu vārtsarga Frederika Dihova kājsargiem, panākot 1:1, pēc divām minūtēm Aleksandrs Ēls vadībā izvirzīja Vāciju, bet divas minūtes pirms otrā pārtraukuma Moricss Millers ripu raidīja jau pretinieku vārtos – 3:1 Vācijas labā.

Dānija otrajā periodā izdarīja vien divus metienus, bet otrais no tiem bija precīzs. Perioda izskaņā Matiass Bau uzmeta vārtu virzienā, bet ripa burzmā atrada ceļu uz vārtiem, savukārt vācu vārtsargs Matiass Nīderbergers neredzēja ripas lidojumu.

Pamatīgu "uguņošanu" komandas sarīkoja mača izskaņā. Piecas minūtes pirms pamatlaika beigām Kristians Vejse izlīdzināja rezultātu, bet pēc 20 sekundēm Jonass Millers atguva Vācijai vadību. Nedaudz vairāk nekā divas minūtes pirms pamatlaika beigām dāņi palika mazākumā, bet izdomāja riskēt un nomainīja vārtsargu pret vēl vienu laukuma spēlētāju. Vācija to izmantoja un Marsels Nēbelss iemeta tukšos vārtos.

Tomēr Dānija nepadevās, atkal nomainīja vārtsargu un 32 sekundes pirms pamatlaika beigām Vejse pielaboja ripas lidojumu, raidot ripu vārtos. Dānija atstāja savus vārtus tukšus, bet zaudēja iemetienā un ātri vien Niko Šturms atkal iemeta tukšos pretinieku vārtos, panākot 6:4 Vācijas labā.

Dānijai atlikušajās spēlēs jātiekas ar ASV, Somiju un Zviedriju, un šajos mačos būs grūti pacīnīties par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Savukārt Vācijai atlikušas spēles pret potenciāli vājākiem pretiniekiem Austriju, Ungāriju un Franciju, līdz ar to vāciešiem ir labas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!