Foto: LETA

Latvijas hokeja izlase piektdien, 19. maijā, pasaules čempionāta Rīgas grupas spēlē izturēja pretinieku spiedienu pēdējā trešdaļā un ar 3:2 (1:0, 2:2, 0:0) pieveica Slovēniju, saglabājot cerības uz ceturtdaļfinālu.

Latvijai šī bija trešā uzvara pēc kārtas un trešais panākums piecās spēlēs. Latvijai jau sestdien jāspēlē pret Kazahstānu, bet grupu turnīra pēdējā spēlē otrdien, 23. maijā, jāspēlē pret Šveici.

Spēles pirmajās minūtēs abas komandas spēkojās diezgan līdzīgi. Nedaudz lielāka ripas kontrole bija Latvijai, bet slovēņiem bija momenti pretuzbrukumā. Spēles 12. minūtē Latvijas hokejisti labā ātrumā pārvarēja neitrālo zonu, un Andris Džeriņš precīzi piespēlēja gar vārtiem Rihardam Bukartam, kurš uzreiz izpildīja precīzu metienu no diezgan asa leņķa. Slovēņi trešdaļas izskaņā atkal spēja radīt draudus Artūrs Šilova sargātajiem vārtiem.

Otrās trešdaļas ievadā Latvijas izlase divas reizes pēc kārtas palika mazākumā, bet savus vārtus izdevās nosargāt. 28. minūtē ļoti neveiksmīgā epizodē Latvijas izlase zaudēja vārtus. Uz uzbrukuma zonas zilās līnijas Rūdolfs Balcers sadūrās ar Kristapu Zīli, kurš palika guļot uz ledus. Slovēņi uzreiz izspēlēja savu ātro uzbrukumu, un tajā Anže Kuralts pēc Roka Tičara piespēles izlīdzināja rezultātu.

Četras minūtes vēlāk Latvijas hokejisti realizēja otro vairākumu pasaules čempionātā. Kaspars Daugaviņš neitrālajā zonā ieguva ripu no Uvja Balinska un devās uzbrukumā. Tad viņš strauji nobremzēja un izdarīja precīzu metienu tuvējā vārtu augšējā stūrī. Roberts Bukarts 38. minūtē saņēma ripu pēc Andra Džeriņa uzvarētā iemetiena un uzreiz to meta starp Gašpera Kroseļa kājsargiem, panākot rezultātu 3:1.
Tomēr slovēņiem 12 sekundes pirms trešdaļas beigām izdevās atspēlēt vienus vārtus. Viņi ilgāku laiku "ieķērās" Latvijas izlases zonā, un Jans Urbass uzmeta pa vārtiem. Miha Verličs vārtu priekšā bija acīgs un ievirzīja ripu vārtos.

Spēles 42. minūtē Latvijas izlasei netika ieskaitīti vārti, kad Ronalds Ķēniņš vārtu priekšā patraucēja vārtsargam pēc Uvja Balinska precīzā metiena. Mača turpinājums bija nervozs, un latviešiem vajadzēja daudz darboties savā aizsardzības zonā. Rezultātu izdevās noturēt līdz pamatlaika beigām.

Portāls "Delfi" piedāvāja mača teksta tiešraidi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!