Foto: IIHF

Pirmo pārliecinošo uzvaru pasaules čempionāta spēlē piektdien, 19. maijā, izcīnīja viena no rīkotājām Somijas hokeja izlase, kas Tamperes grupā pēdējā trešdaļā guva piecus vārtus un ar 7:1 (1:0, 1:1, 5:0) pieveica Ungārijas valstsvienību.

Pašreizējai pasaules čempionei Somijai šī bija tikai trešā uzvara piecās spēlēs, kas gan ļauj cerīgi skatīties uz vietu ceturtdaļfinālā. Savukārt Ungārijai pagaidām ir tikai divi punkti, un atlikušajās spēlēs pret Vāciju un Austriju ungāriem būs jācīnās par palikšanu elitē.

Somijas hokejisti pirmos vārtus guva tikai 13. minūtē, kad Miko Lehtonens ar plaukstas metienu pārspēja ungāru vārtu vīru Benču Bališu. Otrā perioda sākumā Kāpo Kakko vairākumā panāca 2:0, bet pēc trīs minūtēm ungāri izmantoja pretinieku neveiksmi – vārtsargs Jussi Olikunuora pēc plaukstas metiena neoķēra ripu ar tvērejcimdu, pārmetot ripu sev pāri, un ar nūju ripu vārtos iebakstīja Balašs Seboks.

Vēl pirms pēdējām 20 minūtēm somiem bija tikai minimāls pārsvars, tomēr pēdējā trešdaļā pasaules čempione "salika visu pa plauktiņiem". Nepilnu seši minūšu laikā Atte Ohtamā, Tēmu Hartikainens un Kasperi Kapanens panāca 5:1, bet vēlāk Valteri Merela un Džoels Armija palielināja mājinieku pārsvaru līdz 7:1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!