Foto: IIHF

Otro uzvaru pēc kārtas pasaules čempionātā hokejā piektdien Tamperē guva Vācijas hokeja izlase, kas A grupas mačā ar 4:2 (2:1, 1:0, 1:1) uzvarēja Austriju.

Pēc trim zaudējumiem Vācijai šī bija otrā uzvara pēc kārtas. Divus vārtus iemeta Niko Šturms, bet pa reizei atzīmējās Pārkers Tomī un Vojechs Stahovjaks.

Savukārt Austrijas labā precīzus metienus izpildīja Bernds Volfs un Ali Vukovics.

Mačs sākās līdzvērtīgā cīņā, pie iespējām gūt vārtus tika arī Austrija, taču rezultātu atklāja vācieši, kuriem piektajā minūtē padevās lielisks pretuzbrukums – pāris pretspēlētājus apspēlēja Šturms, kurš izgājienā vārtsargam Davidam Kikertam raidīja ripu starp kājsargiem. Tiesa, 12. minūtē rezultāts uz tablo kļuva neizšķirts. Lieliski uz vārtiem vienatnē izskrēja Marko Rossi, taču viņam neizdevās pārspēt vāciešu vārtsargu Matiasu Nīderbergeru, bet austrieši devās otrajā uzbrukuma vilnī, un vārtus guva Volfs.

Pēc dažām minūtēm Vācija pēc individuāli lieliskas darbības atguva vadību. Tomī apspēlēja pāris aizsargus un veica metienu, bet ripa vēl atsitās pret austrieša kāju, nonākot vārtos. Savu pārsvaru Vācijas hokejisti dubultoja pēc vēl vienas teicamas individuālas darbības, jo 34. minūtē Stahovjaks ar slaidu loku austriešu zonā aizslidoja uz vārtiem un teju iestumj ripu vārtos.

Austrija gan atjaunoja intrigu, jo 54. minūtē partnera mesto ripu vārtu priekšā pielaboja Vukovics. Tiesa, austriešu pūliņa panākt neizšķirtu bija diezgan bezzobaini, turklāt 59. minūtē viņi paši uz vāciešu zilās līnijas kļūdījās, atdodot ripu pretiniekiem, un Šturms ar metienu tukšā "cietoksnī" guva savus otros vārtus mačā.

Ar sešiem punktiem piecās spēlēs Vācija A grupā ir piektā, no pirmā četrinieka, kas nodrošinās vietu ceturtdaļfinālā, atpaliekot divus punktus. Austrijai tikmēr ir viens punkts un pēdējā vieta grupā.

Austrija – Vācija 2:4 (1:2, 0:1, 1:1)
Vārtu guvēji: Bernds Volfs (11:15 min., 1:1), Lukass Haudums (52:25 min., 2:3) – Niko Šturms (4:22 min., 0:1), Pārkers Tomī (16:28 min., 1:2), Vojechs Stahovjaks (33:32 min., 1:3), Niko Šturms (58:56 min., 2:4, tukšos vārtos)
Soda minūtes: 0 – 4
Metieni pa vārtiem: 18 – 24

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!