Latvijas hokeja izlases nākamā pretiniece Kazahstāna piektdien parūpējās par pārsteigumu, kad pasaules čempionāta B grupas mačā ar rezultātu 4:3 pēcspēles metienu sērijā pārspēja Slovākiju, kas tādējādi sarežģīja savas iespējas iekļūt ceturtdaļfinālā.

Slovākijas izlase spēles ievadā darbojās drošāk un daudz uzturējās uzbrukuma zonā. Spēles 15. minūtē Slovākijas izlasei uzbrukumā zonā izdevās pie laukuma apmales izcīnīt ripu, un tā nonāca pie Patrika Koha, kurš izdarīja precīzu metienu no distances. Vārtsargam priekšā bija spēlētāji, un viņš neredzēja ripu.

Tomēr Kazahstānai izdevās fantastisks otrās trešdaļas sākums, un četru minūšu laikā tā guva trīs vārtus. Slovākijas hokejisti ar vētrainiem uzbrukumiem sāka otro trešdaļu, bet tad kazahi devās pretuzbrukumā. Jevgeņijs Rimarevs piespēlēja Romānam Starčenko, kurš izgājienā 63 sekundes pēc trešdaļas sākuma raidīja ripu starp Samuela Hlavaja kājsargiem. Pēc tam 25. minūtē Kazahstāna vairākuma laikā nostiprinājās uzbrukuma zonā, bet divas sekundes pēc tā beigām Ņikita Mihailis atspēlēja ripu Valērija Orehovam, kurš ar zibenīgu metienu pārspēja vārtsargu, trāpot tuvējā vārtu augšējā stūrī. Kazahi ātri ieguva vēl vienu vairākumu, viņi uzvarēja iemetienā un izspēlēja savu uzbrukumu. Jevgeņijs Rimarevs izdarīja piespēli gar vārtiem, bet ripu tika bloķēta un tā nonāca pie viņa atpakaļ. Tad uzbrucējs no asa leņķa meta precīzi.

Trešdaļas turpinājumā Kazahstānas izlases vārtsargs Andrejs Šutovs atvairīja vienu metienu pēc otra.

Trešās trešdaļas ievadā kazahiem piekliboja spēles disciplīna, un slovāki vairākumā nostiprināja savu pārsvaru. Kazahi izturēja mazākumu, bet pārāk aizrāvās ar došanos uzbrukumā. Mareks Hrivīks ieguva ripu un devās pretuzbrukumā, kurā teicami piespēlēja Rihardam Panīkam, un viņš apspēlēja Šutovu un vienus vārtus slovākiem atspēlēja. Trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Slovākijas izlase ātri pārgāja no savas zonas uzbrukumā, un Mareks Hrivīks ripu nogādāja Pāvolam Regendam, kurš no kreisās puses izlīdzināja spēles rezultātu.

Cīņa turpinājās pagarinājumā un pēcspēles metienos, un "bullīšu" sērijā Kazahstāna realizēja visus četrus izpildītos metienus, kamēr slovāki trāpīja tikai vienu.

Slovākijas izlase šobrīd kopvērtējumā ierindojas piektajā vietā ar pieciem punktiem, trīs punktus atpaliekot no Latvijas, bet kazahi ar četriem punktiem ir septītā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!