Foto: EPA/Scanpix/LETA

Somijas hokeja izlase sestdien Tamperē pasaules čempionāta A grupas mačā ar 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) uzvarēja Austriju.

Somijas izlases labā vārtus iemeta Kasperi Kapanens, Anti Suomela un Ahti Oksanens. Tikmēr Austrijai vienīgo reizi izcēlās Dominiks Cvergers.

Šī cīņa sākās vētraini. Rezultāts tika atklāts jau otrajā minūtē – austrieši viduszonā zaudēja ripu, kas Kapanenam ļāva vienam izskriet pretī vārtsargam Davidam Madleneram un gūt skaistus vārtus. Kaut dueļa ievadā Somijai piederēja liels pārsvars, piektajā minūtē austrieši atbildēja ar izcilu pretuzbrukumu, izmantojot pretinieku kļūdu. Šoreiz viduszonā pie ripas tika jau Austrija, un uz vārtiem izskrēja Cvergers, panākdams neizšķirtu.

Ilgi šāds rezultāts uz tablo nebija, jo jau astotajā minūtē Somija elegantā stilā no jauna izvirzījās vadībā – Oli Mata veica filigrānu piespēli uz vārtu priekšu, un atmuguriski ripu vārtos raida Suomela.

Pirmo astoņu minūšu laikā komandas bija guvušas trīs vārtus, taču turpinājums vairs nebija tik vētrains. Somijai piederēja liels pārsvars un tā ieguva arī pāris labas vārtu gūšanas iespējas, kamēr Austrija ik pa laikam atbildēja ar bīstamiem pretuzbrukumiem. Ar laiku cīņas ritējums izlīdzinājās.

Trešajā trešdaļā, kad Austrijai vajadzēja domāt par atspēlēšanos, tā nespēja radīt nopietnus draudus Somijas uzvarai. Mājinieki bija labāki, vairāk uzbruka un guva pelnītu uzvaru, turklāt nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām Oksanens ar metienu vārtu tuvējā stūrī iemeta trešos somu vārtus.

Šī somiem bija ceturtā uzvara turnīrā, kas ar 13 punktiem sešās spēlēs A grupā ļauj ieņemt otro vietu, kamēr Austrijai ir tikai viens punkts un pēdējā pozīcija.

Austrija – Somija 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Vārtu guvēji: Dominiks Cvergers (4:55 min., 1:1) - Kasperi Kapanens (1:19 min., 0:1), Anti Suomela (7:31 min., 1:2), Ahti Oksanens (58:08 min., 1:3)
Soda minūtes: 4 - 0
Metieni pa vārtiem: 18 (7+7+4) - 39 (16+6+17)

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!