Foto: IIHF

Šveices hokeja izlase sestdien, 20. maijā, pasaules čempionātā izcīnīja piekto uzvaru pamatlaikā piecās spēlēs, aizraujošā duelī Rīgas grupā ar 3:2 (0:0, 2:1, 1:1) pieveicot Kanādas valstsvienību.

Šveice un Tamperes grupas līdere ASV ir vienīgās komanda pasaules čempionātā, kas nav zaudējušas nevienu punktu. Šveiciešiem svētdien gaidāms duelis pret Čehiju, bet Rīgas grupas pēdējā spēlē otrdien Šveice spēlēs pret mājinieci Latviju. Savukārt kanādiešiem, kuriem šis bija pirmais zaudējums, priekšsacīkstēs vēl jātiekas ar Norvēģiju un Čehiju.

Aizraujoši aizvadītajā pirmajā periodā Šveices un Kanādas hokejisti vārtus neguva. Metienu ziņā Šveice dominēja pirmajā periodā (16-6), bet mača turpinājumā šveicieši izdarīja vien desmit metienus, no kuriem trīs bija precīzi.

Otrā perioda vidū pēc asumiem Šveice palika mazākumā, ko izmantoja Kanāda - komandas kapteinis Tailers Tofoli pamanīja, ka pretinieku vārtu vīrs Leonardo Dženoni ir nosegts un izdarīja metienu, ripu raidot "devītniekā". Drīz vien Niko Hišīrs pēc teicamas individuālās darbības izlīdzināja rezultātu, bet trīs minūtes pirms pārtraukuma Dario Simions vadībā izvirzīja Šveici.

Trešā perioda vidū Šveices veterāns Andress Ambūls panāca jau 3:1, bet trīs ar pusi minūtes pirms pamatlaika beigām Maikls Karkone samazināja rezultāta starpību parūpējoties par saspringtu mača galotni. Šveicieši gan izturēja Kanādas spiedienu, turpinot čempionātu ar vēl vienu uzvaru pamatlaikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!