Zviedrijas hokeja izlase pirmdien pasaules čempionāta sestās kārtas spēlē Tamperē ar rezultātu 4:1 (1:1, 1:0, 2:0) pārspēja Dāniju un nākamajā mačā otrdien cīnīsies par pirmo vietu A apakšgrupā.

Dānijas izlase ļoti apņēmīgi sāka šo maču, izveidojot bīstamus uzbrukumus. Tad zviedri neizmantoja pretuzbrukumu pēc pārķertas ripas, bet tam sekoja Dānijas uzbrukums, kurā Nikolajs Ēlerss izslidoja no aizvārtes un piespēlēja Niklasam Jensenam, un viņš trāpīja tālajā vārtu augšējā stūrī.

Zviedrijas hokejisti mača turpinājumā sasparojās un pārņēma mača iniciatīvu, bet 14. minūtē Oskars Lindenbergs Dānijas izlases aizsardzības zonā pārtvēra ripu un ātri piespēlēja Denisam Everbergam, un viņš no tuvas distances meta precīzi.

Otrajā trešdaļā Dānijas izlases vārtsargs Georgs Sorensens atvairīja vairākus bīstamus metienus, tomēr zviedri vadību viņi pārņēma mača 33. minūtē, kad Andrē Petersons izmantoja to, ka komandas biedrs vārtsargam nosedza skatu un trāpīja ripu starp Sorensena kājsargiem.

Zviedrijas izlases pārsvars nesamazinājās. 53. minūtē Lukass Reimonds pēc cīņas pie apmales tika pie ripas, viņš paslidoja tuvāk vārtiem un izdarīja precīzu metienu. Divas minūtes vēlāk ceturtos vārtus guva Karls Grundstroms, kurš vārtu tuvumā izdarīja precīzu metienu pēc pauzes.

Zviedrijas izlase A apakšgrupas kopvērtējumā ar 17 punktiem ierindojas otrajā vietā, un otrdien tā spēkosies ar grupas līdervienību ASV. Šajā mačā izšķirsies pirmās vietas ieguvējs.

Dānija – Zviedrija 1:4 (1:1, 0:1, 0:2)
Vārtu guvēji: Niklass Jensens (3:54 min., 1:0) – Deniss Everbergs (13:24 min., 1:1), Andrē Petersons (32:20 min., 1:2, vair.), Lukass Reimonds (42:40 min., 1:3), Karls Grundstroms (54:22 min., 1:4)
Soda minūtes: 6 – 4
Metieni pa vārtiem: 11 (2+5+4) – 34 (11+11+12).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!