Foto: IIHF

Ar graujošu uzvaru 2023. gada pasaules čempionāta priekšsacīkstes otrdien, 23. maijā, noslēdza Somijas hokeja izlase, kas Tamperes grupas pēdējā mačā ar 7:1 (3:0, 3:0, 1:1) sagrāva Dānijas valstsvienību.

Somija gausi sāka čempionātu, bet grupu turnīru noslēdza ar četrām uzvarām pēc kārtas. Vēl pirms spēles bija zināms, ka Somija grupā būs trešā un ceturtdaļfinālā tiksies ar Kanādu, nākamo maču ceturtdien aizvadot Tamperē pulksten 20:20. Savukārt Dānija nevarēja savā grupā tikt augstāk par piekto vietu un nevarēja arī nokrist zemāk.

Jau pirmajās trīsarpus minūtēs Marko Antila un Ate Ohtamā panāca 2:0, bet pirmā perioda beigās Ville Poka palielināja pārsvaru līdz 3:0. Otrajā periodā Haness Bjorninens guva somiem ceturtos vārtus, tad Juho Lamiko mazākumā turpināja palielināt somu pārsvaru, bet Kasperi Kapanens panāca 6:0.

Pēdējā perioda sākumā komandas apmainījās vārtu guvumiem dažu sekunžu laikā. Sākumā Nikolass Matinpalo palielināja mājinieku pārsvaru līdz 7:0, bet tad pēc 12 sekundēm Nikolajs Ēlerss guva dāņiem vienīgos vārtus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!