Foto: Aigars Štāls
Šonedēļ plānots pabeigt vasaras puķu stādīšanu visās Liepājas pilsētas dobēs, vēsta Liepājas komunālā pārvalde. Maija otrā puse ir laiks, kad pilsētas laukumos, skvēros un parkos stāda vasaras puķes, līdz ar to noslēdzas apstādījumu kopšanas pavasara un sākas vasaras sezonas darbi.

Pagājušajā nedēļā ir pabeigta vasaras puķu stādīšana pie Lielā Dzintara, pie augstskolas, Rožu ielā, Jūrmalas parka akmens dobē, Kūrmājas prospekta aplī, Miķeļa Valtera ielā, Cukura un Pulvera ielas aplī un Zivju ielā. Šonedēļ ar vasaras puķēm ir plānots apstādīt dobi Jūrmalas ielas galā un papildināt ziemciešu dobes Čakstes laukumā, Raiņa parkā, Lāčplēša dārzā un dobju rindu gājēju ceļā uz pieminekli jūrniekiem un zvejniekiem.

Visā pilsētā līdz jūnijam kopumā būs izstādīti 6500 vasaras puķu dēsti, un to dobes šogad aizņems vairāk nekā 650 kvadrātmetrus. Ar vasaras puķēm papildinātas arī ziemciešu un dekoratīvo krūmu dobes.

Vasaras puķu sortimentā šogad ir vairāk nekā 40 augu veidu: balzamīnes, begonijas, leduspuķes, brahikomes, kalibrahojas, kannas, kosmejas, delfīnijas, vasaras dālijas, krustaines, alisītes, gazānijas, samtenes, nemēzijas, neļķītes, pelargonijas, akmenssēkles, verbenas, skaistnātrītes, heliotropi, ipomejas un dekoratīvās graudzāles.

Jaunie stādījumi tiek ierīkoti atbilstoši 20.gs. sākuma apstādījumu veidošanas stilistikai. Tā kā tajā laikā atpūtas parkos populāri bija rozāriji, ap strūklaku ir iestādītas rožu šķirnes 'Maxi Vita' 100 dēstu.

Foto: Aigars Štāls

Dārznieces vasaras puķu stādīšanu parasti uzsāk, kad beidzas pavasara salnas, saule iesildījusi gaisu, augsni un paveikti citi nepieciešamie priekšdarbi. Pēc vasaras puķu izstādīšanas pilsētā tiks izvietotas arī puķu kastes, atsevišķi stāvošus puķu podus un piramīdas. Puķu kastu, podu un piramīdu apstādīšanai ir pasūtītas 6570 vasaras puķes un nokarenie augi.

Foto: Aigars Štāls

Trīs piramīdas ar atraitnītēm, kas ir pavasara ziedi, kopš aprīļa beigām izdaiļo skvēru Kr. Valdemāra ielas malā, pie bijušā tehnikuma ēkas. Pēc Jāņiem augu sortiments šajās piramīdās tiks nomainīts, lai vasaras otrajā pusē ikvienam prieku vairotu rudens augu kompozīcijas no krizantēmām, dekoratīvajiem kāpostiem un citiem augiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!