Foto: Dārzkopības institūts
Dārzkopības institūta ceriņu dārzā Dobelē sagaidīta krāšņā ziedēšanas kulminācija. Dārzs, kas, šķiet, vēl tikko bija sniegiem klāts un pelēks, nu slīgst baltajos un violetajos toņos.

Dobeles ceriņu dārza šķirņu kolekcija ir unikāla ne tikai Baltijas valstīs, bet arī viena no lielākajām kolekcijām Eiropas Savienībā, kurā kopumā ietvertas nu jau vairāk nekā 270 ceriņu šķirnes. Šobrīd zied arī dekoratīvās ābeles un savus lielos ziedus ver kokveida peonijas.

Dārzkopības institūta Ceriņu dārzā apskatāms īpašais, dzelteniem ziediem ziedošais ceriņš 'Primrose', Ceriņu dārza pamatlicēja Pētera Upīša selekcionētās ceriņu šķirnes un veltījums viņa mātei 'Māte Ede Upītis', kā arī šķirnes, kas veltītas latviešu dzejniekiem un rakstniekiem, – 'Jānis Jaunsudrabiņš' un 'Imants Ziedonis'. Te var lūkot arī dzejnieka Aleksandra Čaka mātei par godu nodēvēto violeto ceriņu 'Emīlija', divkrāsu ceriņus 'Pārsteigums' un 'Sensation', kā arī daudzus citus – pildītus, smalkus un elegantus ceriņus viskrāšņākajos – baltos, lillā un rozā – toņos.

Ceriņu dārzs ir ne tikai vieta, kur priecēt acis un dvēseli ar skaisto ceriņu ziedēšanu, bet arī kultūrvieta, kur tikties un baidīt klasisko mūziku. 26. maijā ar koncertu "Es mīlu Tevi, dzīve" tiks atzīmēti 20 gadi, kopš klasiskās mūzikas koncerta rīkošanas tradīcijas aizsākumiem Ceriņu dārzā. Vairāk informāciju par koncerta norisi iespējams skatīt šeit.

Institūta dārzs ceriņu ziedēšanas laikā atvērts apmeklētājiem katru dienu no pulksten 9 līdz 21, tāpēc visi interesenti aicināti ciemos priecāties par skaisto ziedēšanas laiku, rīkot pikniku vai fotosesiju. Ieejas biļešu cenas un piedāvājumu skaties, klikšķinot šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!