Foto: Shutterstock
Kā teātris sākas ar garderobi, tā jebkurš mājoklis sākas ar priekšnamu, kurā ir pakaramie, spogulis un drēbju skapji. Un vēl vieta apaviem. Kam vēl noteikti jābūt priekšnamā?

Vispirms mēs gan pāris vārdus pateiksim par vietu, kas domāta apģērbam un apaviem. Skaidrs, ka mūsdienu realitātē priekšnams vispirmām kārtām ir virsējā apģērba un apavu glabātuve. Būsim reālisti – ne visiem mājās ir speciāla garderobe. Galvenais likums, kas jāievēro priekšnama iekārtošanā: jāpietiek vietai visiem ģimenes locekļiem, turklāt vienmēr jābūt pa rokai plānam, kur nolikt viesu virsdrēbes un apavus. Jo pie visiem taču kaut vai ik pa laikam atnāk ciemiņi, vai ne?

Kas attiecas uz apaviem, tiem vajadzīga (lai arī neliela) "netīrā zona", lai smiltis un dubļus neiznēsātu pa visu gaiteni. Un ideāli, ja katram ģimenes loceklim ir sava apavu vieta, citādi strīdi garantēti.

Spogulīt, spogulīt...


Foto: Shutterstock
Priekšnamā noteikti jābūt spogulim. Katram taču gribas vēlreiz uzmest sev aci, izejot no mājas, un arī atgriežoties mājās tas nenāktu par skādi. Kaut vai nelielam, bet spogulim jābūt. Vislabāk tādam, kurā sevi var redzēt pilnā augumā.

Svarīgi, lai spogulis būtu labi apgaismots, lai varētu novērtēt visas atspulga nianses. Tā kā tipveida dzīvokļu priekšnami nevar lepoties ar dabisko apgaismojumu, nāksies ierīkot mākslīgo.

Vieta, kur nolikt vismaz somiņu


Foto: Shutterstock
Katram no mums ir savi ieradumi, kas saistīti ar atgriešanos mājās. Kādam vajag vietu, kur nolikt somu vai atslēgas. Citiem vajag apsēsties, lai uzreiz nomainītu ielas apavus pret ērtajām mājas čībiņām. Jo vairāk mājā cilvēku, jo dažādāki ieradumi – un tos visus vēlams ņemt vērā.

Un pat tad, ja nekādu īpašu ieradumu nav, plauktiņi vai krēsli gaitenī tik un tā vajadzīgi, jo vienmēr kaut kas ir jānoliek. Galu galā, tos var pielāgot arī dizaina vajadzībām – nolikt plauktā ziedu vāzi vai kādu citu interesantu aksesuāru.

Svarīgie sīkumi


Foto: Shutterstock
Priekšnams var iekārtot ļoti ērtu, bet var būt arī pretēji. Ne pēdējā loma tajā ir dažādiem sīkumiem, par kuru eksistenci daudzi pat neiedomājas. Apaviem vien izdomāts tūkstoš un viens aksesuārs – no īpašiem plauktiņiem līdz paliktņiem ar birstēm.

Jāpadomā arī par bērniem – lai viņiem nebūtu jāsēž uz grīdas, novelkot apavus un noģērbjoties. Arī spogulis lai ir viņu augumā vai arī būtu iespēja tajā ieskatīties, piemēram, pakāpjoties uz soliņa.

Mēs pat nerunāsim par visādiem āķīšiem, plauktiņiem un, saprotams, lietussargu paliktņiem. Mūsu klimatiskajā zonā lietussargs ir labākais draugs, biedrs un brālis. Var to, protams, glabāt skapī, taču lietussarga paliktnis var būt arī glīts dizaina elements, īpaši, ja lietussargu ir daudz un tie ir krāsaini. Eksperimentējiet!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!