Foto: Shutterstock

Mākslīgais intelekts (MI) pēdējā pusgada laikā ir kļuvis par plaši apspriestu tematu, vienlaikus aktuāls ir jautājums par tā praktisko pielietojumu. Kopumā šajā jomā pasaulē vēl notiek taustīšanās, un, lai gan šur tur jau parādās MI iespējoti risinājumi, praktisko labumu varēs redzēt ilgtermiņā.

"ChatGPT" pagājušā gada sākumā demonstrēja, ka mākslīgā intelekta risinājumi šobrīd atsevišķās situācijās spēj uzturēt sarunu un pat sniegt saprātīgus, no lietotāja iepriekš rakstītā izrietošus padomus, piemēram, kā apkopt datoru vai uzrakstīt eseju. Vēl vairāk – teorētiski robots spēj uzrakstīt eseju lietotāja vietā.

Tomēr, kā nesen ziņoja "Reuters", vismaz pagaidām tas var radīt problēmas, proti, kāds ASV jurists, gatavojoties tiesas prāvai, izmantoja "ChatGPT", kas uzdeva neeksistējošas lietas par reāliem precedentiem. Medijs vēsta, ka Ņujorkas štatā praktizējošajam advokātam tas varētu maksāt darbu un atļauju tālāk praktizēt.

Vienlaikus netrūkst arī daudz pozitīva pielietojuma stāstu.

Palīgs IT

Viens no virzieniem, kur jau šobrīd mākslīgā intelekta iespējotie padomdevēji var būt lietderīgi, ir programmēšanas risinājumu meklēšana.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!