Foto: Publicitātes foto

Autošosejas pilots Valters Zviedris būs vienīgais Latvijas pārstāvis, kas piedalīsies prestižajā Ziemeļeiropas "Porsche GT3 CUP" seriāla otrajā posmā "DeWALT Grand Prix" sacensībās Biķernieku trasē 10. jūnijā.

Zviedris savu debiju pie "Porsche GT3 CUP" (992) automašīnas stūres piedzīvoja jau maija vidū, piedaloties seriāla pirmajā posmā – izcīnītas otrā vieta pirmajā braucienā un piektā vieta otrajā sacensību braucienā, bet Rīgā mērķi ir augstāki: "Pie automašīnas jau esmu pieradis pēc aizvadītajām sacīkstēm, pavadījis daudz stundu simulatorā un turpinu to darīt, kā arī mūsu Biķernieku trasi zinu ļoti labi – līdz ar to mērķis ir tikai uzvara mūsu līdzjutēju priekšā!"

Kā lielākos latvieša konkurentus jāmin somu pilotus Henri Tuomālu un Matiasu Salonenu, kā arī jauno igauņu sportistu Tomasu Kangro. Sacensībām kopumā šobrīd pieteikušies 11 sportisti no Somijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.
Foto: Publicitātes foto

"Porsche GT3 CUP" sacensībās startē ar vienādām jaunākās "Porsche GT3 CUP" paaudzes automašīnām, kas attīsta 510 ZS jaudu, sver 1260 kg un līdz 100 km/h paātrinās aptuveni 3,2 sekundēs. Tieši ar šādu automašīnu 2022. gadā Biķerniekos tika uzstādīts Biķernieku trases rekords salonmašīnām – 1:18.472, ko paveica lietuvietis Kajus Šiksnelis.

Valters Zviedris ir aizvadītās sezonas "BMW 325 Cup" klases Baltijas un Latvijas čempions, 2021. gada Baltijas čempions TCR klasē, kā arī Latvijas izlases dalībnieks 2019. un 2022. gada FIA "Motorsport Games", kur izcīnīta 5. vieta.

Šobrīd vēl turpinās dalībnieku reģistrācija arī citās klasēs, bet kā ierasts visplašākais dalībnieku skaits un neprognozējamas cīņas trasē gaidāmas "BMW 325 Cup" klasēm, kurā sacensību favorītu pulkā Latvijas sportisti – Ričards Šubeckis, Mārtiņš Lapiņš, Krišjānis Oskerko. Sagaidāma arī Latvijas autošosejas leģendas Jāņa Horelika atgriešanās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!