Foto: Shutterstock
Daudziem cilvēkiem pirmais auto, kuru viņi stūrē paši, ir autoskolas mašīna. Nokārtojuši braukšanas eksāmenu, viņi var sēsties pie jebkuras mašīnas stūres, un aktuāls kļūst jautājums par personīgo braucamo. Pieredze gan vēl ir neliela, tomēr daudzi jaunie vadītāji sapņo par jaudīgu un greznu auto. Vai ir vērts uzreiz pirkt ko tādu, vai tomēr vajadzētu praktizēties ar ko vienkāršāku?

Latvijā lielākā daļa autovadītāju savu ceļu sāk ar kompaktiem hečbekiem, piemēram, "Audi A3", "Volkswagen Golf" vai "Kia Ceed", jo tieši tie veido lielāko daļu autoskolu autoparka. Tie ir kompakti un viegli manevrējami, tāpēc tos ir viegli vadīt cilvēkam ar nelielu pieredzi. Tiesa, autoskolās šādi modeļi ir ne tikai vienkāršības un pievilcīgāku ekspluatācijas izmaksu dēļ.

"Skolas cenšas izvēlēties tādas mašīnas, kādas tajā laikā tiek izmantotas CSDD braukšanas eksāmenā. Varētu teikt, ka CSDD diktē modi, jo jaunie vadītāji uzskata – ja eksāmenu viņi kārtos ar to pašu modeli, ar kuru ir mācījušies braukt, būs vieglāk," stāsta "DBS Autoskolas" direktors Jānis Vanks.

Ja autoskolas mašīna nav tāda pati kā CSDD, tad tai vismaz

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!