Trešdien, 31. maijā, no rīta Jūrmalā, krustojumā pie Pumpuru vidusskolas, uz gājēju pārejas skolēni piedzīvoja pamatīgu izbīli – ejot pāri ielai, pēkšņi tuvojās signalizējošs BMW, kā rezultātā skolēniem bija jāpašķiras un bez bremzēšanas lidojošais spēkrats jāpalaiž garām.

Kā redzams aculiecinieka publicētajā video, ar videoreģistratoru filmējošais autovadītājs piestāja pie gājēju pārejas, kuru bija nolēmuši šķērsot skolēni. Tomēr pēkšņi atskan automobiļa signāltaure un pa blakus joslu lielā ātrumā tuvojas lepns 6. sērijas BMW. Viens skolēns paspēja pārskriet ielu, bet tūlīt tam sekojošais ātri atgriezās atpakaļ uz ietves – tas viņu paglāba no notriekšanas.

Tālāk BMW aiztraucās, pat nepiebremzējis. Video redzamais "BMW 640d" ir ar individuālās izvēles numurzīmi "IMPERIO", un zinošākie soctīklotāji sūta "sveicienus" turpat Jūrmalā dzīvojošai Čerkasovu ģimenei. Pēc portāla "Delfi" rīcībā esošās neoficiālās, bet drošās informācijas, sveicinātāji ar adresātu nav kļūdījušies.

Valsts policija ir nodevusi šo aculiecinieka video atbildīgajai struktūrvienībai, kura izvērtēs un lems par administratīvā pārkāpuma procesa uzsākšanu.

Šobrīd naudassods par ceļa nedošanu gājējiem ir no 15 līdz 70 eiro, bet šobrīd Saeimā tiek izskatīts priekšlikums sodu par šādu pārkāpumu palielināt no 30 līdz 140 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!