Foto: F64

Latvijas motosportists Tomass Šileika sestdien "Zelta zirga" trasē Ķegumā ierindojās 20.vietā pasaules čempionāta sezonas astotā posma - Latvijas "Grand "Prix" - kvalifikācija sacensībās prestižākajā MXGP klasē.

Latvijas vadošais motosportists Pauls Jonass pirms Francijas "Grand Prix" treniņos savainoja īkšķi un pēc tam viņam nācās veikt operāciju, kas liedz piedalīties Latvijā paredzētajās sacensībās.

Sestdien kvalifikācijas sacensībās uzvarēja nīderlandietis Džefrijs Herlingss, kurš finišā par nieka pussekundi pārspēja spāni Horhi Prado, bet trešais bija vēl viens Spānijas motosportists Ruvens Fernandess.

Pamatsacensību divi braucieni norisināsies svētdien. No pulksten 9.40 līdz pulksten 18.10 būs sacensību braucieni visās klasēs - EMX motosportisti noslēgs mačus ar otrajiem braucieniem, bet MXGP un MX2 klasēs tiks aizvadīti abi braucieni.

Tādējādi Jonass dažādu savainojumu dēļ būs izlaidis piecus posmus pēc kārtas, bet bez ieskaites punktiem viņš būs sešos posmos. Devītais posms norisināsies 11. jūnijā Vācijā, bet pēc tam būs divu nedēļu pauze.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā Jonass ar 56 punktiem ir 18.vietā, bet pirmo vietu ieņem spānis Horhe Prado, kurš sakrājis 351 punktu, par 23 apsteidzot Herlingsu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!