Karā Ukrainā krituša Krievijas karavīra atraitne Jekaterina Postnova kompensācijā saņēmusi "Suzuki" automobili, kas agresorvalstī ievests pelēkajā importā no Indijas. Krievijas vietējam medijam "Life" atraitne pat divkārt pauda, ka "ir priecīga" un viņai tas esot "patīkami".

Šis video fragments soctīklos kļuvis tikpat populārs, kā pagājušā gada vasarā Krievijas TV sižets ar priecīgo tēvu, kurš pateicās karā kritušajam dēlam par balto "Lada Granta", ko iegādājies par kompensācijas naudu, jo tāds bijis "viņa sapnis".

Tiesa, ne visos gadījumos bojāgājušo Krievijas karavīru pirmās pakāpes radiniekiem tiek izmaksātas solītās kompensācijas – atkarībā no reģiona dažiem jāsamierinās tikai ar pelmeņu paku, maisu kartupeļu vai labākajā gadījumā kravu malkas.

Jaunākajā Krievijas propagandas sižetā atraitne Postnova paslavē sava nu jau karā kritušā vīra labākās īpašības un pauž, ka kompensācijā saņemt automobili bijis "negaidīti un patīkami", kā arī divkārt pauda, ka "esmu priecīga" par šādu dāvanu.

Dāvanā saņemtais automobilis ir kompaktais hečbeks "Suzuki Baleno", kas gan Krievijā ievests pelēkajā importā no Indijas, apejot sankcijas. "Suzuki" automobiļu un motociklu oficiāla realizācija tika pārtraukta pērnā gada martā pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā. Šāds automobilis Krievijas tirgū maksā ap 2,2 miljoniem rubļu jeb 25 tūkstošus eiro.

Kopumā šādus automobiļus saņēmušas 50 ģimenes Krievijas spēka struktūru labdarības programmas "Mēs atceramies" ietvaros.

Pēc Ukrainas armijas ģenerālštāba aplēsēm, karā Ukrainā krituši un ievainoti ir kopumā vairāk nekā 200 tūkstoši Krievijas karavīru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!