Foto: Publicitātes foto

"Auto-Bon", kas ietilpst "Bassadone Automotive Nordic" grupā un importē "Peugeot", "Citroën", "Opel" un "DS" automašīnas, 1. jūlijā no "Autobrava" pārņems "Fiat", "Alfa Romeo" un "Jeep" pārstāvību Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Darījumā ietilpst arī "Fiat Professional" komerctransports un "Abarth" zīmola mašīnas. "Fiat", "Alfa Romeo" un "Jeep" klientus dīlera tiesību maiņa neietekmēšot.

"Auto-Bon" portfelī Baltijas valstīs un Somijā jau ir visi lielākie "Stellantis" grupas zīmoli – "Peugeot", "Citroën", "DS Automobiles" un "Opel". No 1. jūnija "Auto-Bon" Somijā importē arī "Fiat", "Alfa Romeo" un "Jeep" automobiļus, un tikai likumsakarīgi, ka drīzumā šis biznesa virziens tiks pievienots arī Baltijas valstu portfelim.

"Visu viena ražotāja zīmolu nodošana vienam uzņēmumam ir dabiska tirgus konsolidācijas sastāvdaļa. Mēs to redzam kā iespēju uzlabot klientu apkalpošanu un palielināt visas piegādes ķēdes efektivitāti," sacīja Markuss Volle, "Auto-Bon" izpilddirektors.

"Stellantis" tika izveidots 2021. gadā, apvienojoties franču PSA grupai un itāļu-amerikāņu lieluzņēmumam FCA (Fiat Chrysler Automobiles). "Stellantis" stratēģiskais mērķis ir zīmolu pārstāvības tiesību nostiprināšana, tāpēc Baltijas valstīs un Somijā nolemts turpināt veiksmīgo sadarbību ar "Bassadone" grupu un "Auto-Bon".

"Visa autobūves nozare ir pakļauta milzīgam konsolidācijas spiedienam, tāpēc mēs esam atvērti visām iespējām. "Fiat", "Alfa Romeo" un "Jeep" pārstāvības tiesību iegūšana ir likumsakarīgs turpinājums mūsu veiksmīgajai sadarbībai ar "Stellantis". "Bassadone" ir uzticams partneris, un ražotājs ir izvēlējies mūs, lai pārstāvētu "Stellantis" zīmolu mašīnas," piebilda Anti Ruhanens, "Bassadone Automotive Nordic" izpilddirektors.

Visiem "Stellantis" zīmoliem ir bagāta vēsture, un to apvienošana zem viena jumta ļauj maksimāli palielināt sinerģiju starp tiem. Vienlaikus tiek saglabāts skaidrs fokuss uz katra konkrētā zīmola individuālo stratēģiju.

""Fiat" ir spēcīgs spēlētājs mūsu tirgos, īpaši komerctransporta segmentā. Pateicoties tam, ka pārstāvam visus "Stellantis" zīmolu komercauto, mēs katram zīmolam varam nodrošināt piekļuvi konkrētām mērķa grupām un veidot modeļu klāstu tā, lai labāk apmierinātu klientu vajadzības," komentēja Andruss Kūss, "Auto-Bon Baltics" izpilddirektors.

"Visiem zīmoliem, kas pievienoti mūsu portfelim, liela prioritāte, protams, ir elektrifikācija. Jau tuvākajā laikā tirgū nonāks aizraujoši elektriski "Alfa Romeo", kuros saglabāts zīmolam raksturīgais sportiskums. Arī viss "Jeep" modeļu klāsts tiek pilnībā atjaunināts – ikonisko apvidnieku piedāvājumā iekļautas gan mašīnas ar hibrīdpiedziņu, gan pilnībā elektriskas to versijas," piebilda Kūss.

"Bassadone" mazumtirdzniecības biznesa nosaukums Baltijas valstīs ir "Autohalle.com".

"Bassadone Automotive Nordic" ir daļa no 1904. gadā dibinātā ģimenes uzņēmuma "Bassadone Automotive Group". "Bassadone" importē un izplata vairāku zīmolu automašīnas tādās valstīs kā Lielbritānija, Somija, Gibraltārs, Spānija un Baltijas valstis.
Somijā grupa pārstāv "Peugeot", "Citroën", "DS", "Opel", "Dacia", "Hyundai", "Isuzu", "Lotus", "Renault", "SsangYong" un "Suzuki".

Baltijas valstīs "Bassadone" pārstāv tādus zīmolus kā "Citroën", "Peugeot", "Opel", "Hyundai", "Isuzu", "SsangYong" un "Suzuki".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!