Autovadītājs Somijā saņēmis rekorda 121 tūkstoša eiro naudassodu par braukšanu ar 82 km/h ātrumu vietā, kur atļauts braukt ar 50 km/h. Tik drastisks sods piešķirts, jo Somijā naudassodu nosaka pēc pārkāpēja ienākumiem, bet policijas apturētais autovadītājs bijis miljonārs Anderss Viklofs. Neskaitot milzīgo naudassodu, viņš saņēmis arī 10 dienu liegumu autovadītāja tiesībām.

Amderss Viklofs ir viens no visbagātākajiem Somijas iedzīvotājiem – viņam pieder kompānija "Wiklof Holding", kurā ietilpst vairāk nekā 20 uzņēmumi loģistikas, būvniecības, nekustamo īpašumu attīstības, tirdzniecības un tūrisma jomā. Holdinga apgrozījums 2022. gadā bija 247 miljoni eiro, bet operatīvā peļņa – 11 miljoni eiro.

Vietējiem medijiem Viklofs atzina, ka bija pārsniedzis ceļu satiksmes noteikumus, tādēļ piešķirto sodu neapstrīdēs. Viņš apgalvo, ka nav apzināti traucies lielā ātrumā, bet jau sācis samazināt braukšanas ātrumu zonā, kur atļautais braukšanas ātrums mainījies no 70 km/h uz 50 km/h, tomēr iekritis policijas nagos.

Viklofs nožēlo pārkāpumu un cer, ka valsts, saņemot viņa milzīgo naudassodu, līdzekļus novirzīs slimnīcām. "Dzirdēju, ka valsts grasās veselības aprūpes jomā ieekonomēt pusotru miljardu eiro, tādēļ ceru, ka mana nauda palīdzēs aizpildīt šo robu," vietējiem medijiem komentējis Viklofs.

Šī gan nav pirmā reize, kad Viklofs saņem sodu par ātruma pārsniegšanu – pirms gadiem pieciem viņam divos gadījumos tika noteikts 63 680 eiro un 95 tūkstošu eiro naudassods.

Atgādinām, ka tikpat milzīgus naudassodus Somijā par nelielu atļautā braukšanas ātrumu pārsniegšanu savulaik maksājuši arī "Nokia" priekšnieki kompānijas ziedu laikos – līdz pat 116 tūkstošus eiro, kas līdz šim bijis ātruma pārsniegšanas naudassoda rekords.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!