Foto: Publicitātes attēli

Jaunā filma "Transformeri: Nezvēru laikmets" kinoteātros visā pasaulē nonāks jūnija sākumā. Viens no filmas galvenajiem tēliem – Autobots Mirāža – ir "Porsche", proti, vēsturiskais "911 Carrera RS 3.8".

No jūnija kino cienītāji visā pasaulē varēs atkal sekot līdzi spraigiem piedzīvojumiem un aizraujošiem specefektiem filmā "Transformeri: Nezvēru laikmets". Tā skatītājus aizvedīs aizraujošā piedzīvojumā apkārt pasaulei 90. gados kopā ar Autobotiem un iepazīstinās ar jauniem Transformeriem – Maksimāļiem –, kas pievienosies sabiedrotajiem cīņā uz Zemes.

Autobots Mirāža auto veidolā pārtop par leģendāro "Porsche 911 Carrera RS 3.8" (964 – rūpnīcas indekss) un pievienojas Transformeru gaidāmajā kaujā. Mirāža cīnās labo spēku pusē līdzās Optimusam Praimam.

""911 Carrera RS 3.8" ir ideāli piemērota ne tikai tāpēc, ka filmas sižets norisinās 1994. gadā, bet arī Mirāžas rakstura dēļ," saka "Porsche AG" mārketinga un komunikāciju vadītājs Olivers Hofmans, piebilstot, ka Mirāža ir spēcīgs tēls ar labu sirdi un nelielu noslieci uz dumpīgumu.

"Porsche Carrera RS 3.8" ir sevišķi rets vēsturisks auto, jo savulaik vācu sporta auto ražotājs tos izlaida vien 55 eksemplāros. Tāpēc, lai izvairītos no riskiem sabojāt automašīnas, filmēšanā netika izmantots īstais modelis. Tā vietā tika uzbūvētas piecas, īpaši filmai paredzētas automašīnas, kas no ārpuses izskatās tieši tāpat kā "964", bet patiesībā nav oriģinālie "Porsche 911 Carrera RS 3.8" modeļi. Taču, lai Mirāžai radītu autentisku dzinēja skaņu un filma būtu iespējami precīzāka, tika izmantots īsts "911 RS 3.8" auto.

"Mums bija svarīgi attēlot filmā redzamā modeļa "911" skaņu. Tas bija ārkārtīgi ambiciozi, jo bija nepieciešami vairāki automobiļi no ierobežotā daudzumā izlaistajiem "911", taču mēs esam sajūsmā par rezultātu un ceram, ka arī skatītāji būs," teica "Porsche Cars North America" mārketinga viceprezidente Aješa Kokere.

Katram no filmai izveidotajam automobiļiem bija jāpilda konkrēta funkcija. Piemēram, viena automašīna tika modificēta, lai spētu lielā ātrumā braukt atpakaļgaitā. Cita tika īpaši sagatavota kaskadieru triku veikšanai, bet cits automobilis tika kontrolēts ārpus kabīnes ainām, kurā galvenā uzmanība tika veltīta aktierim salonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!