Populārākā valdības locekle joprojām ir kultūras ministre Helēna Demakova (TP), savukārt Ministru prezidenta Induļa Emša (ZZS) reitings augustā kļuvis negatīvs, liecina "Latvijas faktu" veiktā aptauja.

Demakovas reitings augustā bijis 27,8 punkti, kas ir par 1,2 punktu mazāk nekā jūlijā. Savukārt Emsis popularitātes ziņā ir vienpadsmitais no 17 valdības locekļiem ar reitingu mīnus 7,3 punkti, salīdzinot ar 1,6 punktiem jūlijā.

Otrs populārākais valdības loceklis ir bērnu un ģimenes lietu ministrs Ainars Baštiks (LPP) - 13,2 punkti jeb par 3,4 punktiem vairāk nekā jūlijā. Tālāk seko zemkopības ministrs Mārtiņš Roze (ZZS) - 7,9 punkti jeb par 0,1 punktu vairāk nekā jūlijā, vides ministrs Raimonds Vējonis (ZZS) - septiņi punkti jeb par 2,1 punktu mazāk nekā jūlijā, labklājības ministre Dagnija Staķe (ZZS) - 2,2 punkti jeb par 2,3 punktiem mazāk nekā jūlijā, tieslietu ministre Vineta Muižniece (TP) - 1,6 punkti jeb par 0,4 punktiem vairāk nekā jūlijā, kā arī īpašu uzdevumu ministrs sabiedrības integrācijas lietās Nils Muižnieks (LPP) - 1,2 punkti jeb par 2,4 punktiem vairāk nekā jūlijā.

Pārējo desmit valdības locekļu reitings ir negatīvs.

Ārlietu ministra Arta Pabrika (TP) reitings augustā ir mīnus 0,2 punkti, ekonomikas ministra Jura Lujāna (LPP) - mīnus 2,4 punkti jeb par 3,1 punktu lielāks nekā jūlijā, iekšlietu ministra Ērika Jēkabsona (LPP) - mīnus 6,7 punkti jeb par 10,9 punktiem lielāks nekā jūlijā, reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Andreja Radzeviča - mīnus 7,8 punkti jeb par punktu mazāk nekā jūlijā, finanšu ministra Oskara Spurdziņa (TP) - mīnus 8,4 punkti jeb par 1,1 punktu mazāk nekā jūlijā, izglītības un zinātnes ministra Jura Radzeviča (LPP) - mīnus 9,7 punkti jeb par 0,2 punktiem lielāks nekā jūlijā, aizsardzības ministra Ata Slaktera (TP) - mīnus 10,6 punkti jeb par sešiem punktiem lielāks nekā jūlijā, veselības ministra Rinalda Muciņa mīnus 14,1 punkts jeb par 1,3 punktiem mazāk nekā jūlijā.

Visnepopulārākais valdībā joprojām ir Ministru prezidenta biedrs, satiksmes ministrs Ainārs Šlesers (LPP), kura reitings augustā bija mīnus 22 punkti, kas gan ir par 4,6 punktiem vairāk nekā jūlijā.

"Latvijas faktu" aptauja veikta laikā no 13. līdz 24.augustam, aizvaicājot 1009 Latvijas pastāvīgos iedzīvotājus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!