Foto: LETA
Daļā sabiedrības sašutumu raisījusi jaunā, nodokļu reformas diktētā algu aprēķina kārtība, kas stājusies spēkā 2018. gadā. Piemēram, sākotnējās cerības uz palielinātu neapliekamo minimumu un tādējādi lielāku algu ne visos gadījumos piepildījušās. "Delfi Aculiecinieks" aicina tevi dalīties ar saviem iespaidiem par algu pēc nodokļu reformas.

Reportāžu par algas izmaiņām pēc nodokļu reformas vari sūtīt vai nu ar rakstā zemāk pievienoto pogu, vai arī uz e-pastu aculiecinieks@delfi.lv.

Ziņots, ka līdz ar jauno gadu Latvijā stājusies spēkā plaša nodokļu reforma, kas solīja, ka strādājošie izjutīs vairākas būtiskas izmaiņas.

Kā galvenās pārmaiņas darba ņēmēju gadījumā tika solīta minimālās darba algas būtiska paaugstināšana un pārmaiņas tajā, kā tiks aprēķināti algas nodokļi, iedzīvotāju ienākuma nodoklis un valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas.

Būtiskas izmaiņas skars arī iespējas atgūt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli par attaisnotajiem izdevumiem. Plašāk par nodokļu reformām lasi šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!